Најновије

Сергеј Трифуновић о протестима, СзС-у, Косову, патријарху Иринеју, ЛДП-у и "неверним Томама"! Поручује: Тражили сте нове људе, ево ту сам!

Новоизабрани председник ПСГ Сергеј Трифуновић изјавио је да тај покрет неће ући у "Савез за Србију", али ће се он залагати за јединство опозиције на свим нивоима.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

Трифуновић је рекао како види своју улогу: “Има доста оних који се ограђују од протеста и кажу - нећу да ходам са Јеремићем и Ђиласом, дајте нам ново лице. Желим да привучем неверне Томе. Ето ја ћу да жртвујем свој лични живот и мени у животу ово не треба, прилично лепо живим, управо да бих привукао те неверне Томе”.

Он је рекао да је општи став "релевантне" опозиције да се на изборе не излази, а на питање шта ако ЛДП Чедомира Јовановића буде желео да изађе на евентуалне изборе, он је казао: 

- Од кад је ЛДП опозиција? Ништа није релевантно то што каже ЛДП. 

Када је реч о проблему Косова, он сматра да је Косово, погрешном политиком за време Слободана Милошевића, "бивша српска покрајина", изгубљено и отето. 

- Не можемо Косово да вратимо и то је сигурно - рекао је Трифуновић и додао да је против разграничења. Каже да треба радити да Србима на Косову буде боље, као и на помирењу са Албанцима. 

На констатацију да је патријарх Иринеј изјавио да не види смисла у подстицању на протесте, Трифуновић каже: “Јел мора баш патријарх да се меша у протесте?”. 

Трифуновић је у суботу на изборној скупштини постао нови председник Покрета слободних грађана, након што се Саша Јанковић, под још недовољно разјашњеним околностима, крајем децембра, повукао из политике.

Протести “1 од 5 милиона” добијају ново појачање. Погледајте ОВДЕ о којој групи грађана је реч.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сергеј Трифуновић као гост на телевизији Н1 код Југослава Ћосића

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА