Најновије

ИДИОТИЗАМ: Амерички суд тражи од Сирије да плати 302 милиона долара породици погинуле новинарке Си-Ен-Ен која је блатила Асада и САА! (ВИДЕО)

Амерички суд је наредио сиријској влади да исплати породици новинарке Мари Колвин велику суму новца након што је судија утврдио да је Дамаск "одговоран за њену смрт".

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Према пресуди која је објављена синоћ, сиријској влади је наређено да породици Мари Колвин исплати 302,5 милиона долара за оно што је суд назвао “несавестни“ напад.

У пресуди се тврди да су сиријска војска и њихов обавештајни апарат гађали Мари Колвин и друге новинаре током опсаде Хомса.

Штавише, у пресуди се наводи да је Колвин убијена током “намерног гранатирања Медија центра Баб Амр у Хомсу 22. фебруара 2012.” Француски фотограф Реми Очлик је такође био присутан током напада и пронађен је мртав у граду Баб Амр у Хомсу. Судија Ејми Берман Џексон пресудила је у прилог чланова породице Колвин да је њена смрт била вансудско убиство у супротности са Актом о имунитету странаца.

- Мари Колвин је била новинарка коју је убила сиријска влада док је извештавала о злочинима који су се догодили током грађанског рата - написала је Џексонова у пресуди.

- Она је посебно циљана због своје професије, у сврху ућуткивања оних који су извештавали о растућем опозиционом покрету у земљи.

Кетлин Колвин, која је поднела тужбу са своје троје деце, рекла је: – Прошло је скоро седам година откако је моја сестра убијена од стране Асадовог режима, а не прође ни дан да ја не помислим на њу.

- Марие је свој живот посветила борби за правду у име жртава рата и желела је да се њихове приче чују - додала је она.

Да ли Русија и Турска спремају заједничке војне акције у Сирији? Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Последњи извештај новинарке Си-Ен-Ен, Мари Колвин

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА