Најновије

НАУЧНИЦИ ИМАЈУ ЛЕК ЗА РАК: Ово ће променити свет - ако то дозволи фармацеутски лоби!

Такав лек био би сасвим ефикасан, користио би потпуно природно постојећи механизам уништења рака, не би било нуспојава од хемотерапија.

Лабораторија (Фото: Pixabay)

Чак и најнапреднија медицина до сада је рак, у ситуацијама када није могао да се оперише, решавала најчешће хемотерапијама. Ипак, златни грал онкологије, још увек неоткривен, јесте лек који би циљао директно и искључиво ћелије рака, а не би "бомбардовао" цео организам или барем целе органе.

Најновије истраживање са Универзитета Нортвестерн, објављено у “Нечур Комјуникејшнс”, каже да су научници открили генетски код за самоуништење ћелија рака и да је наредни корак да се пронађе начин како циљано изазвати покретање тог кода код канцерогених ћелија. Другим речима, био би то дефинитивни лек за рак. Маркус Е. Питер, један од девет научника који сада потписују ово откриће, на том трагу био је већ 2017. године, када је његов тим утврдио да свака ћелија у нашем телу мора да има такав генетски код за изазивање властите смрти.

Најновије истраживање сада објављено доноси комплетно објашњење како микро РНК у одређеним условима успева да направи ћелијама тумора односно рака такву штету на генима да оне више не могу да преживе. Научници су открили више од 700 тачака међу генима који утичу на бујање канцерогених ћелија. Уз то су утврдили и то да су хемотерапијски лекови делотворни управо зато што покрећу токсичне механизме по ћелије, при којима долази до ослобађања микро РНК које ћелије рака убијају управо онако како су сада описали, оштећују им структуру гена на критичним местима и тако их убијају.

Како циљано покренути такве механизме? Главни истраживач ове студије Маркус Питер дао је коментар у чланку на страницама свог универзитета, под насловом "Најсмртоноснији убица рака постоји у свакој ћелији".

- Сада када смо спознали (генски) код за убијање, можемо подстакнути механизме без коришћења хемотерапије и без зафркавања с геномом... Није ми био циљ да изађем с новом ,вештачком, отровном честицом. Хтео сам да следим траг природе. Желим да користим механизам који је развила сама природа - рекао је. 

Таква терапија значила би да више нема потребе нити за хемотерапијом, која за нуспојаву има жешћи или блажи удар на имуно систем, а посебно не за зрачењем. Од свега понуђеног у медицини данас, то је још увек најбоље решење уколико се стање није закомпликовало до појаве метастаза или уколико тумор није могуће оперисати.

Али, ако би научници открића са Универзитета Нортвестерн успели да га развију дотле да пронађу методе како да се ћелије рака циљано уништавају покретањем механизама описаних у истраживању у “Нечуреу”, то би значило да је човечанство добило крајње ефикасну терапију за рак, притом без нуспојава хемотерапије.

Порно снимак тинејџерки тресе Србију. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Express. hr, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли лек за рак постоји?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА