Најновије

СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ ТВРДИ: Јанковић је сарадник ДБ! Отерао је људе из покрета!

Сергеј Трифуновић, само три дана пошто је преузео шефовање Покретом слободних грађана (ПСГ), оплео је по свом претходнику Саши Јанковићу - од тога да је сарадник Службе до тога да је отерао људе из покрета, који је функционисао као секта. Похвалио се да је малтене спасао ПСГ од гашења, пошто су његове дојучерашње колеге, које су напустиле покрет чим је он изабран, чинили све да ставе кључ у браву тој организацији.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

Није параноја

Трифуновић је, наиме, открио да није веровао ни рођеном брату Браниславу Трифуновићу, који је још прошле године Јанковића прозивао да није права опозиција, већ преварант и бивши припадник ДБ постављен да уништи опозицију.

- Бранислав, мој рођени брат и икона протеста, све време је говорио да је Јанковић сарадник Службе. Ја сам мислио да је то мало параноична чињеница, просто сам мислио да није способан. Кад се онда видело шта се ту ради, неки као мој буразер и (Никола) Којо су изашли кроз прозор... Неки лајући, незадовољни, потпуно с правом - испричао је Трифуновић у емисији "Пресинг" на ТВ Н1 и додао да он није реаговао као остали:

- Прво сам разговарао с Јанковићем. Рекао сам да нам требају различити људи. Имао сам написмено од њега да будем скаут, да доводим људе. И довео сам гомилу људи, од којих је њих 65 одсто запалило из покрета. Један студент права ме је после три месеца позвао и рекао: "Буразеру, ја овде као да сам на састанку Јеховиних сведока, ја овде немам шта да тражим."

Оставке колега

Похвалио се да се ПСГ, који има око 2.000 чланова, по његовом избору за лидера јавило 50 људи с намером да узму чланску карту и казао да ће међу првим задацима бити ширење организације "пошто је бивши председник отерао све покрете који је требало да се прикључе ПСГ, типа Локални фронт".

Није штедео ни чланове Председништва, њих десетак који су се ишчланили чим је он преузео ПСГ.

- На изборној скупштини била је цела екипа која је после дала оставке. Они су остали ту да преузму цео покрет. Сазнао сам да је покрет пре месец дана, цитирам, забранио приступ новим члановима. А онда је и Раде Вељановски, кад сам изабран, рекао да је тим потезом покрет угашен и да више не постоји. Они су се понашали као да су ту дошли да ставе кључ у браву.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да ће грађани на изборима најбоље оценити овакву политику:

- Изношење прљавог веша не делује стимулативно на бираче.

Јанковић се није обраћао чланству ПСГ

Трифуновић је замерио Јанковићу и што је оставку објавио на Твитеру.

- Није се обратио људима, што је прилично.... наћи ћемо некад атрибут за то. Седим у кафићу, читам то, и пало ми је на памет - ја сам оснивач Покрета, ја сам његов члан, имам право и да се кандидујем. То кандидовање је моја идеја. Све глупе идеје су моје. Назвао сам пријатеље, прво су сви умрли од смеха, а онда су рекли - је*оте, то уопште није лоша идеја. Ђилас ми је рекао: "Звучи сулудо, али то уопште није лоша идеја."

ПСГ, како је додао, неће ући у СЗС, али ће он радити на обједињавању опозиције (?!).

За шта се залаже нови лидер ПСГ

- Легализацију марихуане

- Бојкот ванредних парламентарних избора

- Косово није српска покрајина, нећемо им дати столицу у УН
- Против разграничења на КиМ.

Путин ће сам решити питање Косова, прави "мапу пута", а ево шта то значи за Србију! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА