Најновије

СТРАНЕ ТАЈНЕ СЛУЖБЕ СКЛОНИЛЕ ДРАГИЧЕВИЋА: Пребачен у једну земљу региона по налогу амбасадора?

Стране тајне службе пребациле су Давора Драгичевића, оца трагично страдалог младића Давида, у једну земљу региона по налогу одлазећег америчког амбасадора у БиХ Морин Кормак, тврди портал "Dnevno.ba", а преноси РТРС.

Давор Драгичевић (Фото: Јутјуб)

"Давор Драгичевић је по налогу Кормакове у ноћи између 30. и 31. децембра од стране страних тајних служби, које су те ноћи боравиле у Бањалуци, хитно из тог града пребачен у Сарајево, одакле је даље, по налогу америчког амбасадора, пребачен у једну земљу региона", тврди овај портал, позивајући се на сазнања из обавештајних кругова.

Према наводима овог медија, у Бањалуци је 30. децембра, у ноћи одржавања протеста, услед којих су избили немири, боравило неколико страних западних обавештајних служби, које су требале да пруже логистичку и сваку другу подршку члановима групе "Правда за Давида" у заузимању и насилном свргавању највиших представника власти у Републици Српској.

"Управо је план пребацивања Драгичевића у једну земљу региона (познату порталу) и био то да се за његов мистериозни нестанак, оптужи актуелна власт у Српској и форсира у медијима теза да је `власт у Српској убила Давора Драгичевића`, с циљем даље компромитације и дискредитације Републике Српске и њених институција, а овакав план постојао је још у августу. Да је ово тачно и да се циљано иде у том смеру, показују и медијски написи Слободана Васковића са питањем `Миле, где је Давор?`", пише "Dnevno.ba".

Тај портал наводи и да се пре шест месеци у Амбасади САД у Сарајеву, Кормакова састала са Давором Драгичевићем, истичуци да се не зна о чему су разговарали, али да је евидентно да су, како се наводи, након тог сусрета протести у Бањалуци били све учесталији, а институције Српске на удару светских медија, без иједног доказа, окривљене за смрт Давида Драгичевића, преноси РТРС.

Портал примећује да је веома индикативно и то да у Сарајеву већ три године Муриз Мемић води правну битку и тражи правду за убијеног сина, а да га Кормакова, упркос неколико дописа које јој је слао, никада није позвала, нити се о томе икада огласила.

"Власти у Српској више су пута саопштиле да је циљ протеста урушавање институција Српске, а овога пута, мора се признати, од самога почетка биле су у праву", наводи портал "Dnevno.ba".

Ко ће срушити Мила са власти, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости/РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Протест у Бањалуци

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА