Најновије

Амерички десантни брод кренуо у Црно море! Ево шта каже Русија!

Десантни брод америчке ратне морнарице „Форт Макхенри“ у саставу 22. поморске експедиционе групе пролази кроз Дарданели у Црно море, саопштила је прес-служба америчке 6. флоте на свом налогу на Твитеру.

Десантни брод америчке ратне морнарице „Форт Макхенри“ (Фото: Јутјуб)

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да такве изјаве „нису помирљиве природе и нису усмерене на зближавање ставова унутар украјинског друштва“.

​Раније је специјални изасланик САД за Украјину Курт Волкер рекао да Вашингтон мора да размотри могућност повећања свог присуства у Црном мору. Осим тога, он је изјавио да не искључује могућност додатних испорука смртоносног оружја Украјини.

Према речима портпарола Кремља Дмитрија Пескова, односи Москве и Вашингтона постали су жртва провокације коју су украјинске власти организовале у Керчком мореузу.

Пловидба у мореузима Босфор и Дарданели регулисана је Конвенцијом из Монтроа из 1936. године. У миру, црноморске силе имају право да кроз мореузе спроводе ратне бродове који су о томе претходно обавестили власти Турске. За нецрноморске земље постоји низ ограничења. Турска може да затвори мореузе само у случају рата, и то за све зараћене стране.

Нова оставка у Пентагону. Прочитајте ОВДЕ о коме је реч.

Извор: rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА