Најновије

ДАНАС СМО МИ ВАША МЕТА: Ево шта су организатори протеста поручили Вучићу у отвореном писму!  

Организатори протеста "Стоп крвавим кошуљама" поручили су у отвореном писму председнику Србије Александру Вучићу да је добио мандат да буде председник свих грађана, а не да се "обрачунава са свима који се усуде да мисле". 

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

- Ви желите поданике, а не грађане и зато данас имате колоне оних који не желе да живе у друштву које стварате, наведено је у писму.

- Јасно сте нам ставили до знања да у овој земљи постоје грађани, родитељи и деца другог реда. Сви они који се усуде да слободно кажу шта мисле постају непријатељи и треба их 'удавити' у блату таблоида - наводи се у писму.

Организатори протеста у писму констатују да је "свакога дана непријатељ нов".

- Некада су то били Славко Ћурувија и Оливер Ивановић, а данас смо ми Ваша мета. Данас смо ми 'наркомани, страни плаћеници, издајници' - наводи се у писму.

Председника су упитали да ли их кажњава зато што су се усудили да укажу у једном интервјуу "у каквим све нерегуларностима влада" или што су организовали протесте грађана који су показали да га се не плаше.

- Да ли нас кажњавате због тога што захтевамо да се закони поштују, и да сви грађани имају подједнака права? Да ли кажњавате наше родитеље јер су нас учили да слободно мислимо? Да ли кажњавате наше баке и деке јер су нам говорили да главу увек држимо подигнуту? Да ли смо ми, наше породице, људи који шетају за Вас грађани другог реда и непријатељи? Да ли нас све треба засути катраном и перјем да би се сакрила истина? Да ли треба да престанемо да постојимо - упитали су организатори протеста.

У писму наводе да се обраћају Вучићу, јер је он "уредник скоро свих медија у Србији" и подсећају да су за њега уредници таблоида људи које "изузетно цени".

- Пишемо Вама да би остао јавни траг о томе како је Србија постала земља насиља, мржње и јавне дискредитације за време Ваше владавине - истиче се у писму.

Организатори протеста "Стоп крвавим кошуљама" Вучићу поручују да се нису уплашили његове кампање, јер им је од страха јача жеља да живе "у слободној земљи, у којој је сваки човек поштован и једнако важан".

- Протести неће нестати, чак и ако сваког дана будете објављивали о нама најгоре лажи. Нисмо ми важни. Нису ти протести настали због нас. Протести су одговор грађана на Вашу владавину, свакодневно насиље и лажи. Време је да схватите да не можете застрашити пет милиона грађана, а самим тим ни једног од нас. Ми имамо истину на нашој страни, а Ви све остало - поручују Вучићу организатори протеста "Стоп крвавим кошуљама".

Балкан се налази на својеврсној прекретници, оцењује Душан Пророковић из Института за међународну политику и привреду, уверен да наш регион током ове године очекује "турбулентно време". Прочитајте ОВДЕ шта још каже.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је било на новом протесту, пребројте учеснике.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА