Најновије

"Сестринство шпијуна" на челу ЦИА

Стање у којем су на свим кључним позицијама у главним директоратима Централне обавештајне агенције(ЦИА) жене, Ен-Би-Си описује као "сестринство шпијуна".

ЦИА (Фото: Јутјуб)

Директорка ЦИА Ђина Хаспел именовала је Синтију "Диди" Реп у сам врх агенције, на позицију заменика директора за аналитику, суштински највишу аналитичку позицију у агенцији.

Постављање Синтије Реп на ту позицију значи, како се наводи, да ће три главна директората агенције, за аналитику, операције и науку, сада водити жене.

Хаспелова, прва жена директор ЦИА, претходно је на позицију заменика директора за операције у агенцији именовала Елизабет Кимбер, као прву жену на тој позицији.

Кимберова је тиме постала одговорна за шпијунску мрежу ЦИA широм света.

Кимберова и Репова придружиле су се Дони Мајерикс, заменици директора за науку и технологију, као, како се наводи, особе на највишим извршним позицијама у традиционалним центрима моћи агенције.

"То је први пут да сва три директората воде жене, а 50 одсто радне снаге ЦИА сада чине жене", наводи Британи Брамел, директорка ЦИА за јавна питања.

"Диди Реп доноси широку, дубоку експертизу из агенције и обавештајне заједнице у својој новој улози шефице Директората за аналитику. Својим ангажованим стилом вођства и репутацијом особе која је објективна, Диди ће тријумфовати вођењем нашег талентованог аналитучког кадра", рекла је Брамелова.

Синтија Реп, стручњак за Блиски исток, била је директор одсека за јавна питања под вођством директора Дејвида Петреуса и заменик извршног директора под вођством Хаспелове.

Пратила је и састављање дневног брифинга за председника док је била у кабинету директора Обавештајне службе САД (ДНИ).

Њен супруг, отац и мајка такође су радили за ЦИА, наводи Ен-Би-Си.

Хаспелова је, у првим месецима након што је преузела функцију директорке у мају 2018, именовала и Кортни Симонс Елвуд за генералну саветницу агенције и Соњу Холт за директорку надлежну за разноликост.

О крају договора о ликвидацији ракета прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ЦИА, снајка, ЦИА

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА