Најновије

О америчким тајним папирима за Ф-16: "Ја верујем у Бога, не у папире" (ВИДЕО)

"Ја верујем у Бога, у папире не верујем", рекао је бригадир Жељко Нинић, члан стручног тима хрватског Министарства одбране за набавку борбених авиона.

Ф 16 (Фото: Јутјуб)

Наиме, Нинић је у једној емисији одговарао на упите да ли је пре годину дана обавештен државни и војни врх о ставу САД о продаји израелских борбених авиона Ф-16.

Наиме, наводно је америчка страна још у јануару прошле године упутила званичном Загребу тзв. нон-папер документ у којем су наведене све препреке у случају куповине израелских војних авиона. Та информација поклапа се с изјавом америчког званичника у Хрватској Роберта Кохорста који је рекао да већ две године објашњава процес продаје војних авиона и Израелу и Хрватској. Кохорст је у својим изјавама више пута нагласио како је Хрватска на време била свесна свих проблема око набавке израелских војних авиона. 

Јутрос је на Хрватском радију бригадир Нинић, који је био кључан Крстичевићев човек за набавку авиона, рекао да он лично није видео тај амерички нон-папер документ. Исто тако, није хтео да одговори на питање да ли је тај документ видео ресорни министар Крстичевић рекавши да би то требало питати самог министра. Ако такав документ заиста постоји, питање је зашто се на то није на време реаговало. 

"Не знам. То је питање за оне који су тај папир добили, што су с њим радили и зашто га није видело стручно особље", рекао је Нинић за ХРТ одговарајући на упит зашто тај документ, ако је постојао, није био познат. Иако је јасно да од посла набавке војних авиона из Израела нема ништа, Нинић и даље тврди да није све готово. На упит на чему темељи такав оптимизам, Нинић је био прецизан. 

"Ја сам војник и ја се не предајем до самог краја", рекао је Нинић додајући да је он члан стручног тима Министарства обране за набавку борбеног авиона и да Хрватска може бити сигурна да ће тај стручни тим бити последњи који ће "бацити копље у трње". Нинић каже да још увек има простора за договор између САД и Израела.

Погледајте ОВДЕ мапу пред којом је дрхтао цео свет.

Извор: Index. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА