Најновије

ПОЧИЊЕ ПОБУНА У ЕУ: Матео Салвини најавио "европско пролеће, ево на које савезника рачуна

Италијански вицепремијер Матео Салвини истиче да би Италија и Пољска могле да изазову "европско пролеће".

Матео Салвини (Фото: Правда/Pixabay. com)

Како је навео, то би значило прекидање доминације немачко-француске доминације у Европској унији, а инструмент за такву акцију би требало да буде формирање "десничарског савеза".

Салвини је то изјавио уочи пута у Пољску, где ће се састати са лидерима партије Права и правде, са којима дели антиимигрантске и евроскептичне ставове. 

- Европа која би могла да се изроди после избора за Европски парламент ове године би донела ренесансу европских вредности и одвела би нас далеко од оне коју данас воде бирократе - навео је Салвини. 

Дојче веле је навео да је важан фактор у "десничарском блоку" и мађарски премијер Виктор Орбан. 

"Уз нетрпељивост према странцима, национално оријентисане популисте у Италији и Пољској повезују и социјална обећања. То им је донело и изборне победе. У Пољској је најважније било увођење месечног дечјег додатка. Уз то је снижен и праг за одлазак у пензију, а уведени су и државни подстицаји за стамбено збрињавање младих парова", пише Дојче веле и додаје:

"И италијанска десница има социјалну агенду. У предизборној кампањи најавила је увођење основног дохотка и снижење прага за одлазак у пензију, што је влада намеравала да спроведе тако што би се држава додатно задужила. Али када је Европска комисија запретила поступком због превеликог дефицита, десни популисти су у децембру 2018. попустили, додуше након вишемесечног натезања. Пољска се показала као мање попустљива од Италије, јер се спорна реформа правосуђа у Пољској систематски проводи - упркос свим критикама", наведено је у тексту Дојче велеа.

Џон Боснић упозорио Албанце како ће проћи ако пробају да створе Велику Албанију, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Дојче веле/Vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Maти Атанасија о православној породици.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА