Најновије

ЗНА СЕ КО ЛЕТИ ИЗ ВЛАДЕ! СНС СМЕЊУЈЕ И СВОГ НАЈЈАЧЕГ МИНИСТРА! Ово је списак оних који ће морати да оду

Министри Ненад Поповић, Зорана Михајловић и Владан Вукосављевић јесу чланови Владе Србије којима се највише дрма фотеља и лако би могли и пре редовних парламентарних избора да без ње остану, преносе медији из добро обавештених извора.

Скупштина Србије (Фото: parlament.gov.rs)

- Осим ово четворо, вероватно ће још двоје пре избора летети из Ваде. Међу министрима који ће бити смењени су и они министри који су више времена проводили шлихтајући се странцима него што су се трудили да постигну резултате који се од њих очекују. Њима се, народски речено, фотеља највише љуља - објашњавају саговорници.

Чланови Владе нису били нимало равнодушни јер им је, након што је објављено да ће трећина министара пре избора летети из Владе Србије, постало јасно да све осим врхунских резултата није довољно добро, а, према речима извора, у Немањиној је завладала права паника.

И док је већина министара мудро ћутала, Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, током обраћања медијима поручивала је да би био ред да министри до избора остану на својим функцијама.

- Избори су врло близу, следеће године, народ је тај који политичарима даје подршку да ли одређену политику хоће или не. Мислим да и Влада и сви министри треба до последњег тренутка, до формирања нове владе, да дају све од себе у свом ресору и учине све што могу. Увек је било и биће да таблоиди постављају и смењују министре, и то није необично - казала је јуче она.

Михајловићева није пропустила да истакне и то да је важно да сваки дан министри учине за земљу највише што могу јер управо је то задатак сваког министра и зато су на та места и постављени.

Да ли због страха од губитка фотеље или због покушаја да се додвори својој шефици, председници Владе Ани Брнабић, Михајловићева је истакла да је одушевљена што ће се Брнабићева 21. октобра учланити у СНС, иако је са њом током претходних година често имала сукобе.

- Ако је тачна информација да ће Ана постати члан СНС-а, мислим да је то одлично, да коначно СНС добије такво појачање - казала је Михајловићева.

Чистка у Влади на Вучићев предлог

За пет или шест ресора у Влади ће бити пронађена нова персонална решења, пошто они који су до сада обављали те дужности нису постигли резултате који се од њих очекују или су се уморили и време је да своје позиције препусте онима који ће тај посао радити са више елана.

Како се сазнаје, одлука о смени министара донета је на предлог Александра Вучића, лидера СНС-а, који је добио већинску подршку грађана на претходним изборима. Према  сазнањима, Вучић је ту одлуку донео након консултација са својим најближим сарадницима протеклог викенда пошто се вратио из САД, где је присуствовао заседању Генералне скупштине Уједињених нација.

Рада Трајковић ће бити још једном саслушана у вези са убиством Оливера Ивановића! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА