Најновије

ЕРДОГАН ПОПУСТИО ПОД ПРИТИСКОМ: Ево шта је рекао о избеглицама из Сирије и њиховом повратку!

Суочен са међународном критиком због војне интервенције у Сирији, Ердоган је изјавио да ће вратити што више избеглица у гранични коридор који ће направити.

Тајип Ердоган (Фото: predsednik.rs)

"Обновићемо подручје за милион људи, за оне који желе да се врате у своју земљу, а немају дом у који би могли да се врате'', рекао је Ердоган члановима своје владајуће странке Партије правде и развоја (АКП) након чега је добио велики аплауз.

Турска је у среду послала своју војску на север Сирије након што је саопштила свој план о стварању "тампон зоне" која би потиснула курдске екстремисте и потенцијално допустила повратак у Сирију неким од 3,6 милиона сиријских избеглица.

Турска офанзива је покренута нако што је председник САД Доналд Трамп наредио повлачење америчких снага са севера Сирије, што је одлука коју критикују широм света, па чак и његова Републиканска странка, навела је америчка агенција.

"Хеј, Европска унијо", рекао је јуче Ердоган и додао: "Уразумите се. Понављам: не зовите ово инвазијом, она то није. Ако наставите, отворићемо капије и послаћемо вам 3,6 милиона избеглица".

Ево шта је Путин рекао о члановима Исламске државе у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА