Најновије

ПУТИН ДО СРЖИ ОГОЛИО ЛУКАВИ ПЛАН АМЕРИКАНАЦА! Док оптужују Русију, испод жита припремају паклени сценарио!

Америчка администрација је иступањем из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета поступила лукаво, то је повезано са њиховом забринутошћу у Азији, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

Путин (Фото: kremlin.ru)

„Измислили су разлог, иако то није повезано са Русијом ни на који начин. То је повезано искључиво са њиховом азијском политиком и ми видимо шта се данас догађа са ракетама средњег и кратког домета. Све време су нас оптуживали да смо ми нешто кршили, а три месеца након иступања из Споразума већ су тестирали нову ракету средњег домета“, рекао је Путин.

Он је указао и на то да је немогуће за свега три месеца конструисати нову ракету, већ су за то „потребне године, што су они и чинили“.

„Напустили Споразум и три месеца касније тестирали. То није лепо, поготову што је Пентагон већ званично најавио да ће те ракете бити размештене у Азији. Јавно су то рекли, штавише, преговарају о томе са Јапаном и Јужном Корејом“, додао је Путин.

Руски председник је констатовао и да је јасно ко је главна мета у овом случају, а то Русију не може ни мало да радује.

„То се и нас тиче. Мораћемо да гледамо конкретно где су те ракете размештене, имајући у виду да ће оне бити у стању да стигну и до територије Руске Федерације. То ће свакако нарушити ситуацију у области међународне безбедности“, истакао је шеф Кремља.

Путин је подсетио и да у фебруару 2021. године истиче Споразум о смањењу стратешког нуклеарног наоружања, као и да се администрација САД још није одлучила шта ће по том питању да ради.

Како ће Путин смањити амерички утицај на косовско питање прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА