Најновије

ЂИЛАС: Бојкотујемо лудило у којем живимо

Председник Странке слободе и правде и један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас изјавио је да су бојкот парламента и јасна одлука СЗС-а да поштује споразум са народом и не учествује „на лажним изборима“ довели до тога да се Европа заинтересује и покуша да нешто промени, „што је немогуће“, пренео је ТВ Н1 на свом порталу.

Ђилас (Фото: Јутјуб)

– Свакоме је јасно да ако ови из СНС, њихови аналитичари и новинари говоре да ће опозиција нестати после ових избора, да је бојкот погрешан – да та њихова брига није искрена и да је бојкот заиста проблем. Ми на ове изборе не излазимо, ми не бојкотујемо само изборе, већ лудило у којем живимо, истакао је Ђилас.

Према Ђиласовом мишљењу, „потпуно је бесмислено причати о изборном дијалогу док неки некима нуде паре да учествују на изборима, док се хапсе људи који су скренули пажњу на улогу министровог оца у афери са оружјем, док Радомир Лазовић треба да иде у затвор јер је организовао протест у Савамали, а они који су хапсили и срушили Савамали никада нису стигли до затвора“…

– У тој ситуацији нема избора, а што се тиче бриге СНС за нас, не бих томе посвећивао пажњу, додао је Ђилас. Он је рекао да се „у случају ових људи увек контактирала породица и врло често се људи плаше и ако се неко из СЗС појави да ће бити још горе“.

Ђилас је констатовао да „нажалост, ћутање никога није спасило, и то што неко окрене главу на другу страну – на крају ће доћи и по њега“.

– Чињеница да је један човек у затвору од 18. септембра зато што је наводно дао неки документ који никад није назван службеном тајном представља скандал. Ту ми живимо и онда дођу и кажу: „што не разговарате са Орлићем, Небојшом Стефановићем о изборима – како да разговарамо кад се то дешава“, упитао је он.

„Систематско уништавање Београда“

Ђилас је  конференцију за новинаре одржао испред Основне школе „Драган Лукић“ у Београду, изграђене током његовог градоначелничког мандата, а за коју садашња власт тврди да није безбедна. Он је истакао да је школа „апсолутно безбедна за ђаке и особље“. Ђилас тврди да је престоница „под актуелном влашћу уништена и да се наставља систематско уништавање главног града“. „Београд се систематски уништава од људи који су бахати, арогантни и који не знају свој посао“, сматра он.

Са којим се Србином састао Курти и зашто прочитајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА