Најновије

ОВА ОРУЖЈА СУ ХИТЛЕРУ МОГЛА ДА ДОНЕСУ ПОБЕДУ: Да су окултна друштва успела, Фирер би можда добио и извор невероватне моћи (ВИДЕО)

Хитлерови инжењери тајно су развили нека од најамбициознијих оружја које је свет икада видео, а нацистичка команда је чак и у последњим данима сукоба била уверена да ће их она довести до победе у Другом светском рату.

Хитлер (Фото: Јутјуб)

Трећи рајх је имао технолошки најнапреднију и најиновативнију индустрију оружја у Другом светском рату, са авионима, тенковима и бомбама који су могли да се бомбардују и победе било шта друго у свету. Нацистички научници били су пионири у стварању ракетних и млазних летелица, авиона без пилота, ракетну технологију дугог домета, „бомбе роботе“ и прве супертешке тенкове на свету.

Много од ових оружја имало је стварни утицај на ток рата. Након инвазије на Совјетски Савез и схватања да се рат може наставити годинама, Хитлер је уложио велика средства у развој новог и технолошки напредног наоружања, верујуц́и да је производња "чудесног оружја" кључна за победу у рату.

Током 2016. године у документарцу „Топ 10 тајни и мистерија“ откривено је да су нацистичка странка и сам Адолф Хитлер били веома заинтересовани за древну митологију и окултизам.

"Веровали су да ће езотерично тајно оружје помоћи Трећем рајху да постигне победу.Тула и Врил, два тајна друштва повезана са нацистичком идеологијом, подржавала су та веровања и инспирисала вођство", каже се у филму.

Активности овог друштва укључивале су ритуале, евоцирање древних божанстава и потрагу за “црним сунцем”, извором неизмерне енергије који би Немачкој дао огромну снагу. Рудолф Хес, Хитлерова десна рука на почетку рата био је члан Туле. Чланови друштва Врил били су још једна тајна организација уско повезана с нацистичком идеологијом.

У документарцу се наводи да су ове активности биле још више усмерене на потрагу за тајним оружјем, посебно на производњу гигантског летећег уређаја који би имао директну војну примену, али који би такође могао да путује у свемир.

"Они су себе сматрали божанским супер бићима", каже се у филму.

Испод је приказ неких тајних, смртоносних оружја које су нацисти створили.

Хитлеров бомбардер "летеће крило"

Названи "Хитлеровим тајним оружјем", бомбардер Horten Ho 229 дизајниран је за ношење тоне наоружања, док је летео брзином од 600 километара на сат на висини од 14 километара.

Опремљен двоструким турбо-моторима, два топа и ракетама Р4М, Horten Ho 229 је био прва стелт летелица и први је лет започео 1944. године.

Fric X радио-вођена бомба

Сматран „дедом паметних бомби“, Fric X је била тешла 3.450 килограма опремљена радио пријемником и софистицираним контролама које су помогле да се бомба усмери ка циљу.

Даљински управљано мало возило

Нацистички ловац мина Goliat на гусеницама био је све само не велики. Америчке трупе су га звале као "Dudlbag", мини-тенк којим су управљали џојстиком и покретали га два електромотора, касније замењена гасним погоном.

Goliat је осмишљен да носи између 133 и 220 килограма експлозива и кориштен је за навигацију кроз минска поља и испоручивање експлозивног терета до одбрамбених положаја.

Ракетни авион који је био скоро 500 километара на сат бржи од најбржег авиона савезника.

Крајем 1930-их, Немци су развијали Meseršmit Me 163, ракетни авион кји је летео брзином од 1000 километара на сат.

Овај авион је био огромних 500 кмх бржи од најбржег авиона противника. „За то време, славни амерички борац  P-51 Mustang, у поређењу, достигао је брзину мању од 600 килметара на сат", пише магазин  Vepons of WW2.

Пао договор у руској бази? Сиријска влада преговара са Курдима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА