Најновије

СКАНДАЛ У БИХ! БАКИРОВА СДА ПРОТИВ КРСНЕ СЛАВЕ: "Политика својатања Сребренице као српске општине!"

Општински одбор СДА Сребреница осудио је незаконити покушај начелника Општине Сребреница Младена Грујичића да уведе обележавање крсне славе Општине.

Председништво БиХ (Фото: Јутјуб)

"Данашњи верски програм, који је у режији начелника и општинске администрације представљен као 'обележавање славе Општине', представља директно и грубо кршење Статута Општине Сребреница и незаконито наметање једнонационалног и једноверског празника свим грађанима Сребренице, што је кршење секуларног принципа и вид верске и етничке дискриминације", поручили су из СДА.

Статутом Општине Сребреница регулисано је да се Дан општине Сребреница обележава 11. марта, и то је једини датум који се званично обележава и који се може обележавати као Дан општине.

"Овај данашњи, слободно можемо рећи инцидент, у режији начелника Сребренице, представља само један у низу израза његове политике својатања Сребренице, као искључиво српске општине, у којој нема места за Бошњаке, што има посебну симболику у граду у којем је извршен геноцид, што не сме остати без реакције.

СДА Сребреница позива Бошњаке у извршној и законодавној власти Општине Сребреница, да престану са ингнорантским односом наспрам политике Младена Грујичића и приклањања политици српске већине, да хитно осуде овај чин начелника, те да предузму адекватне мере против овог нестатутарног и незаконитог узурпирања општинских институција", закључује се у саопштењу.

Хрвати осули паљбу по Хандкеу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: klix.ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА