Најновије

АЛАРМАНТНО СТАЊЕ! РОСУ УПАЛЕ НА СЕВЕР КОСОВА: Ухапшена два Србина, ситуација ескалира (ВИДЕО)

Према сазнањима око сто припадника специјалне јединице РОСУ са 25 џипова и специјалних оклопних возила, упало је на север Косова и Метохије.

РОСУ (Фото: Јутјуб)

Разлог упада, који се догодио рано јутрос око 5:50 сати, за сада је непознат, а према незваничним сазнањима, специјалци наводно имају налог Тужилаштва да упадну у просторије Српске листе у "склопу борбе притив тероризма".

Како преноси приштинска ТВ Клан Косова, у акцији су ухапшена два полицајца у Северној Митровици. 

Српски државни врх је, како сазнајемо, у приправности, а председник Вучић и највиши функционери безбедносних служби разматрају хитне мере.

О опасним плановима Албанаца и њиховом нападу на Север већ су дипломатским каналима обавештени и Брисел, Вашингтон, Москва и Пекинг.

Подсетимо, у мају ове године у северној Косовској Митровици око 6 сати ујутру зачуле су се сирене за узбуну када су јединице РОСУ упале на територију све четири српске општине на северу Косова и Метохије.

Акцију су спровели на територији све четири српске општине на северу Косова и Метохије и трајала је више од шест сати. Након тога, председник Србије Александар Вучић навео је да је тада на КиМ ухапшено 28 људи, од чега 19 полицајаца и девет грађана. Како је појаснио, од 19 полицајаца, седам су Албанци и један Бошњак, а остало Срби. Том приликом је наредио и пуну борбену готовост Војске.

Откривена мета упада РОСУ

Марко Ђурић гостовао је у јутарњем програму на ТВ Пинк и откриио детаље бруталног упада РОСУ у северну Митровицу у раним јутарњим сатима:

- 100 до зуба наоружаних Албанца са шлемовима, и дугим цевима, упали су у северну Митровицу, са 25 возила, око 40 возила је био на улазу у град. Они су око 6 часова напустили Косовску Митровицу. Ово је још један покушај да се Срби на Косову застраше. да се Срби криминализујуу и окриве. Да се Срби оптуже за најгоре злочине. И да се Срби оптуже за убиство Оливера Ивановића и да се Србија увеже са тим - рекао је Марко Ђурић гостујући у Јутарњем програму на Пинк. 

- Овај брутални упад РОСУ, ово је играње са миром, циљ је јасан, да се Срби подстакну на исељавање, да се криминализује север Косова. Мета упада био је командир оперативе Жељко Бојић коме су пресвучени, бивши припадници ОВК, у униформе РОСУ, упали у стан и извршили преметачину и одвели сина Василија. Ухапшен је Раде Басара, који је колико знам радио на значајним случајевима - открио је Ђурић детаље хапшења Срба на Косову. 

Руси сазнали план џихадиста! Наша земља постаје упориште Исламске државе! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Пинк, Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА