Најновије

ЛОМПАР: Ево зашто сам одбио да говорим на свечаности СПЦ када је Вучићу додељен орден! (ВИДЕО)

- Постоје чинови које треба и можете да објашњавате, а постоје чинови који сами за себе говоре. Тачно је, нисам прихватио понуду да говорим на тој свечаности, због ордена који је тамо уручен. Немам потребу да то релативизујем и објашњавам – рекао је професор Мило Ломпар у најновијој ”РасПравди”, говорећи о недавној свечаности којом је обележено осам векова аутокефалности Српске православне цркве, а на којој је председнику Србије Александру Вучићу додељен Орден Светог Саве.

Мило Ломпар (Фото: Правда)

- Обележавање јубилеја Српске православне цркве почело је литургијом, која није преношена на РТС-у већ је тамо у то време ишла ”Шареница” – додао је, гостујући у истој емисији, председник Народне странке Вук Јеремић, бивши министар спољних послова.

(Вук Јеремић, фото: Правда)

– Када је моја супруга, која је радила на РТС-у, позвала своје бивше колеге да их пита зашто нема преноса, речено јој је да преноса нема зато што Вучић не присуствује литургији. Али, чак и то на страну, три дана је трајало обележавање јубилеја, а од тога два дана сте два дана на свим телевизијама могли да гледате посету турског председника Србији. Наравно да је Турска важна и да треба развијати односе са Турском, али у том тренутку та посета није била баш у потпуности примерена.

Поред Вучићевог ордена, гости су говорили и о додели Нобелове награде Петеру Хандкеу, односно хистеричним коментарима којима је та одлука пропраћена у околним али и Западним земљама, затим о ситуацији око Косова и Метохије, о томе како се политика и речник Вучићевог режима поклапају са оним што заступа и говори Друга Србија, као и о наслеђу Слободана Милошевића и Петог октобра.

Емисија ”РасПравда”, аутора и водитеља Миодрага Закровића, приказује се на ЈуТјуб каналз ”ХелмКаст”, а настаје у сарадњи са порталом ”Правда”.

Прочитајте ОВДЕ  ексклузиван интервју за Правду, сазнајте о чему је реч.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА