Најновије

СРБИЈА МОЖЕ У ЕУ АЛИ САМО ПОД ОВИМ УСЛОВОМ: Хан се састао са шефом македонске дипломатије па поменуо КиМ!

Европски комесар Јоханес Хан и шеф македонске дипломатије Никола Димов су у Бриселу изразили очекивање да ће вође Европске уније у четвртак или у петак ипак донети одлуку да се Северној Македонији и Албанији одобри почетак преговора о чланству.

Јоханес Хан (Фото: Јутјуб)

Хан је оценио да би то била "снажна порука за цео регион и уколико сви уложени напори Северне Македоније не би били награђени, нема подстицаја ни за Србију и Косово, на пример, да крену у суштински дијалог о будућем заједничком животу".

Хан је, после разговора са Димовим, нагласио да се не тражи да одлука ЕУ значи да брзо почну и сами преговори о поглављима, већ да то буде "јасан знак опредељености за европску перспективу Северне Македоније и Албаније" уз очекивање да све нужне реформе буду спроведене.

Одлазећи европски комесар за проширење је подвукао да "уколико ЕУ не би била у стању да среди проблеме у свом дворишту, онда не би била убедљива ни у пословима другде у свету".

Хан је рекао да се слаже с Димовим и неким чланицама ЕУ да процес проширивања мора да се надогради, поспеши, уз делотворније уређивање односа у Унији, али је подвукао да треба упоредо наставити процес проширивања. А то је, како је Хан додао, рекао и француски председник Емануел Макрон приликом недавне посете Србији.

Марко Ђурић позива Србију и Европу да дигне глас! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА