Најновије

ЛИНТА ЗАГРМЕО: Градоначелник Вуковара по ко зна који пут дубоко увредио Србе!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта осудио је као фашистичко понашање градоначелника Вуковара Иван Пенава на данашњој седници Градског већа и као још један отворен и организован позив на прогон преосталих Срба у Вуковару.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

Пенава је данас Статут Града Вуковара који је штампан на ћирилици, а који су му уручили одборници Самосталне српске демократске странке (СДС С) бацио на под.

Линта је у саопштењу за јавност оценио да је тиме Пенава „по ко зна који пут дубоко увредио Србе и послао јасну поруку да им нема живота у овом граду и у Хрватској“.

„Поред тога, Иван Пенава је поново понављао усташку тезу о великосрпској агресији и запретио да ће убијати Србе, као што је то у Вуковару 1991. године чинио ратни злочинац Томислав Мерчеп с паравојним формацијама“, навео је Линта.

Он је поново позвао Европску унију да „коначно јавно и најоштрије осуди организовано и систематско вербално и физичко насиље усташких снага над преосталим Србима у Хрватској, као и отворену рехабилитацију усташтва и геноцидне НДХ“.

„Поред тога, Европска унија има обавезу да захтева од хрватске власти да у што краћем року почне да кажњава наредбодавце и починице бројних злочина из мржње према Србима и масовну употребу усташких и нацистичких симбола и поздрава“, истакао је Линта.

Он је подсетио да у случају да хрватска власт не учини ништа на поштовању заједничких европских вредности, ЕУ треба, у складу са чланом 7 Лисабонског уговора, да уведе санкције Хрватској и одузме јој права гласа у Еворпском савету и Европском парламенту.

Иза СНС остају рушевине! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА