Најновије

СРПСКА ЛИСТА: Најавом отимања "Трепче" и уједињење Северне и Јужне Митровице Курти призива ратне сукобе!

Северна и јужна "Трепча" требало би да се уједине, изјавио је лидер Самоопредељења Аљбин Курти.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

"Мислим да ће се Митровица ујединити са 'Трепчом'. У 'Трепчу' није улагала Приштина и наша влада, него Србија и то не би смело да се понови", рекао је Курти.

Он је навео да је "присуство Србије и даље проблем на северу Косова" и да ће његова будућа влада "искоренити" то присуство сарадњом са локалним Србима који, према његовим речима, "трпе хомогеност Србије".

"Морамо да будемо присутни институционално на северу Косова, да служимо свим грађанима, било да су Срби или Албанци", изјавио је Курти, уз најаву да ће у општинама са српском већином јужно од Ибра такође бити присутне косовске институције".

Српска листа: Најавом отимања "Трепче" Курти призива ратне сукобе

Српски народ на Косову и Метохији и Српска листа никада неће дозволити реализацију антисрпских, противзаконитих и опасних намера Приштине и призивање ратних сукоба, саопштила је Српска листа.

"Српска листа захтева од Европске уније, САД, УНМИК, КФОР, Квинте, али и свих осталих међународних актера да најхитније и најоштрије осуде најаве Аљбина Куртија којима најављује противправно и насилно отимање Трепче и уједињење Северне и Јужне Митровице, чиме се најдиректније призивају ратних сукоби са несагледивим последицама по мир на Косову и Метохији, али и целом западном Балкану", саопштила је Српска листа поводом нове изјаве Аљбина Куртија.

Сматрају да је намера да се силом реализују великоалбанске идеје којима, како наводе, Курти тежи је "несумњиво у мору противзаконитих иницијатива и предлога Аљбина Куртија најгора".

"Уколико се међународна заједница на њих оглуши данас, можда ће за позиве на мир за пар недеља бити касно", наводи се у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ каквом терористичком организацијом руководи Курти.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА