Најновије

ГРУЕВСКИ СЕ РУГА ЗАЕВУ: Одлука је у његовим очима последња сламка спаса!

Бивши премијер Северне Македоније и актуелни азилант у Мађарској Никола Груевски сматра да Зоран Заев жели поново да покушаа да демонизује опозицију.

Никола греувски (Фото: Јутјуб)

Груевски каже да је то прави разлог због којег се македонски премијер Зоран Заев одлучио за превремене изборе - покушавајући да демонизује опозицију, моли за подршку код међународног фактора.

"Очито да је његова лична процена да је ово последњи тренутак када би могао да састави некакву причу, колико год она звучала неубедљиво, да захтева такву помоћ", написао је Груевски на свом профилу на Фејсбуку.

Груевски још наводи да је Заев свестан да без њих, међународне заједнице, нема никакве шансе да му народ да довољну подршку којом би победио или којом би пак, након пораза на изборима, без победе, саставио владу.

"Он ће представити опозицију као 'националиштичко страшило за европске и евроатлантске интеграције', а себе као 'анђела спасиоца", каже Груевски.

Како истиче Груевски у својој објави на Фесбуку, одлука Заева за превремене изборе није "нити због добијања смерница од грађана, чије му смернице никада нису ништа значиле, нити их је икада поштовао, нити за ново поверење које никада није добио, нити за његов кредибилитет који заправо није никада ни имао".

"Одлука је у његовим очима последња сламка спаса", закључио је Груевски.

Може ли ЕУ приморати политичаре у БиХ на компромис? Прочитајте ОВДЕ све детаље ове анализе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА