Најновије

ШТА СЕ ДЕШАВА СА ЏИХАДИСТКИЊАМА СА БАЛКАНА: Деца Сабине Селимовић се враћају кући из Сирије!

Самра Кешиновић и Сабина Селимовић побегле су из својих домова 2014. године и придружиле се џихадистима Исламске државе. Оне су биле малолетне када су напустиле родитељски дом у Бечу 10. априла 2014. и у Сирији се придружиле џихадистима.

Џихадисти (Фото: јутјуб)

Како је једна од њих тада навела у писму, отишле су на сиријско ратиште како би се бориле за ислам и да ће се са својим родитељима поново сусрести у рају. Њихови родитељи, босанске избеглице које су дошле у Аустрију током рата у БиХ, тврдили су и веровали да те поруке нису написале њихове ћерке, али истина је била сасвим другачија. 

Две девојчице су током боравка у калифату родиле децу, а према информацијама од пре неколико месеци, деца су се налазила у једном избегличком логору код Идлиба у близини сиријско-курдске границе.

Деца Сабине Селимовић се враћају у Аустрију из Сирије. Једно дете је на пут за Беч кренуло из курдског логора ал-Хол. Оно је, према тврдњама аутријских власти, већ у њиховим рукама и на безбедном је. 

Друго Сабинино дете је такође данас стигло у Аустрију.

Детаљи о доласку у Аустрију из сигурносних разлога нису наведени.

Како нам је речено, пријем другог детета је трајао дуже, а идентитет је установљен ДНК тестом.

Суд је доделио старатељство баби и деди, а претходна потрага за двоје малишана била успешна. 

Једно дете има две године, док је друго старости три и по године. 

У исповести Сенада Селимовић, мајка Сабине Селимовић аустријске тинејџерке босанског порекла, која је побегла из Европе да би се придружила Исламској држави, открила је да је њена ћерка жива, али да додатних информација о њој нема.

Према ранијим информацијама, разговори са жртвама Исламске државе показали да су жене у терористичкој организацији у више наврата биле насилне и активно подржавале терористички систем.

Њихова прича слична је оној битанске држављанке Шамиме Бегум (19), која је у избеглиштву, бежећи из калифата, родила сина и желела да се врати у Британију. Њен вапај подстакао је бројне расправе у њеној домовини о томе да ли јој треба омогућити повратак.

Огласили се заробљеници борци Саудијске Арабије! Интервју из заточеништва можете погледати ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА