Најновије

АМЕРИ СТАВИЛИ РАМПУ СРПСКИМ СТУДЕНТИМА: Популарни Work and Travel прети да се угаси! Ово је главни разлог!

Један од најпопуларнијих међународних програма за студенте, Wорк & Травел, прети да се угаси у Србији због све учесталијих илегалних останака наших учесника у Америци сазнаје Сербиан Тимес од извора из једне београдске агенције

Америчка застава (Фото: pixabay. com)

Како тврди њихов саговорник, иначе добро упућен у збивања у америчкој амбасади у Београду, критеријуми за добијање студентских виза, популарних Ј-1 (џеј ван), су већ пооштрени, али очекују се нове мере.

- У последње време велики број наших апликаната је одбијен, није им одобрен петомесечни програм у САД. А из амбасаде су нам поручили да ће убудуће бити још строжији, јер је све већи проценат наше деце, студената, који остају у Америци и онда на разне начине покушавају да дођу до папира, тј. легалног боравка, углавном преко бракова са америчким држављанима.

Он додаје да су у његовој агенцији решили да, у складу са новим мерама амбасаде САД, и сами пооштре критеријуме

- Циљ нам је да смањимо негативан тренд нелегалног останка студената из Србије у Америци, како не би дошло до гашења програма код нас, каже извор из једне од највећих агенција уз чију помоћ академци одлазе на прекоокеански рад, уз могућност путовања по САД.

Иначе, у просеку сваке године око 2.500 студената из Србије заврши W&Т програм. Они на овај начин долазе до драгоценог искуства америчког начина живота и културе, усавршавања енглеског језика, богатијег ЦВ-а ангажовањем у иностраним компанијама, али и јединствене прилике да путују америчким континентом у трајању од 30 дана.

Програм се углавном спроводи током лета, када учесници имају паузу између две године на факултету, а право да конкуришу имају сви редовни студенти основних и мастер студија који су завршили минимум један семестар.

Поред тога, потребно је да имају до 30 година старости, да познају енглески језик на комуникативном нивоу (Б2), да имају важећи пасош и визу Ј1. Цене аплицирања за W&Т варирају од тога да ли студент сам налази послодавца или то препушта агенцији и углавном се крећу између 1.200 до 1.500 долара.

Послови обухваћени програмом су они у хотелима, ресторанима, забавним и националним парковима, маркетима, на базенима итд.

Милијана је постала прави хит на интернету! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА