Најновије

ВУЧИЋ ПОНОВО ШОКИРА СРБИЈУ: Ми имамо нереалну представу о томе колико смо јаки па мислимо да имамо изгледе по питању КиМ!

Председник Србије Александар Вучић овог јутра гостује на телевизији Прва. Након динамичног периода који је обележен изборима на Косову и промене који су они донели, као и јучерашња посета руског премијера Дмитрија Медведева, повод су за разговор.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Поред ових тема које су обележиле претходни период, између осталог Вучић ће говорити и о пензионерима, економији, платама и целокупној економској ситуацији у Србији. Такође, биће остављено простора и за разговор о предстојећој посети председника Србије Москви.

Прва тема која је отоворена тицала се јучерашње посете Дмитрија Медведева. Наведено је како је руски премијер похвалио српску војску и навео да је она много боља него пре десет година.

- Русија је једна велика сила, а ми смо мала земља, и ја сам веома задовољан што имамо веома добре односе са њима. Имали смо конкретне разговоре и потписали врло важне споразуме, од војно-техничке сарадње до враћања изгубљене странице Миросављевог јеванђела које је веома важна за наше наслеђе - рекао је Вучић.

Председник Србије се осврнуо и на стање у војсци и навео да људи сигурно виде разлику у томе на како функционише војска.

Између осталог председник Србије је нагласио да се данас све земље наоружавају а да Србија помно прати шта се дешава у региону.

Затим се поменуо проблем Косова и разговор који је председник Србије имао са Ричардом Гренелом. Вучић је рекао да је имао добар састанак са њим.

- Имали смо добар састанак, али не до краја отворен, и ја могу само да наслућујем његов исход - рекао је Вучић.

Он је такође истакао да Срби имају нереалну представу о политичкој снази.

- Ми мислимо да смо светска сила и да имамо велике изгледе по питању Косова. Ми морамо да чувамо наш народ и да финансирамо тамо здравство и школство. Људи који ће да вам причају о томе како је Ђаковица старо српско место, пошаљите их тамо. Морамо да помогнемо народу који живи тамо и да сачувају своје огњиште - истакао је Вучић, додајући да разуме шта је америчка, а шта је европска идеја о решењу Косова и на то слегао раменима.

Председник Србије је критикујући опозицију рекао да иако чује критике са њихове стране по питању Косова, сви треба да имају на уму да се Рада Трајковић залаже за независно Косово.

Говорећи о Аљбину Куртију, Вучић је истакао да је он велики лидер али истовремено и опасан човек.

Ево како ће се Вучић одужити руском хероју и једном од ослободиоца Београда!Више о томе ОВДЕ.

Извор. Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА