Најновије

БАНДЕРАС ПОКИДАО У НОВОМ АЛМОДОВАРУ: "Бол и слава" у биоскопима од 24. октобра! (ВИДЕО)

Филм Педра Алмодовара „Бол и слава“, после премијерних пројекција на летњим фестивалима, започиње биоскопски живот од 24. октобра.

Антонио Бандерас (Фото: инсерт из филма)

Овогодишњи добитник Златне палме за најбољу мушку улогу, Антонио Бандерас, тумачи лик Салвадора Маљоа кога психичке и физичке тегобе спречавају да ради оно што највише воли - да снима филмове. У својој изолованости он се враћа у прошлост и преиспитује изборе које је направио. Кроз ову интимну драму преплићу се три различита раздобља у његовом животу: детињство у шездесетим годинама када је његова породица започела нови живот у Валенсији; доживљај прве жеље; боравак у Мадриду током седамдесетих где проналази и губи прву велику љубав; откривање кинематографије; и садашњост препуна празнине. Писање сада постаје његова једина терапија кроз коју ће покушати да нађе свој спас.

Према Алмодовару, филм „Бол и слава“ је, сасвим ненамерно, постао трећи део спонтано створене трилогије којој су биле потребне тридесет две године да буде завршена. Прва два дела су Лаw оф Десире и Бад Едуцатион. У сва три остварења главни јунаци су мушки ликови који се баве филмском режијом и три кинематографске фикције су стубови прича, али начин на који се огледају у стварности, разликује се у сваком од њих.

„Бол и слава“ открива две љубавне приче које су оставиле велики траг на главног јунака, две приче одређене временом и судбином које се једино могу решити у фикцији. „Кроз филм пратимо Салвадора кроз детињство, зрело доба до момента када га затичемо изолованог, депресивног, жртву разних болести, одсеченог од света и из филма“, каже Алмодовар. „Поистовећујем се са свим епохама, знам места и осећаје кроз које лик пролази. У почетку сам себе узео као референцу, али када једном почнете да пишете, фикција поставља своја правила и удаљава се од порекла. Стварност ми пружа прве редове, остало морам да измислим. Барем, то је игра коју волим да играм“, додаје он.

Алмодовар је кроз овај филм дао и један посебан лични печат. „Моја кућа је иста као она у којој живи Бандерасов лик. Намештај је мој или је репродукован за ту прилику, као и слике на зидовима. Покушали смо да направимо Антонијев лик, посебно његову косу, да изгледа као моја. Ципеле и већина одеће, такође припадају мени“, каже он, истичући: „Сећам се да сам током проба рекао Антонију: Ако мислиш да ће ти у било којој секвенци помоћи да ме имитираш, можеш то да урадиш. Он је рекао, не, то није неопходно. И био је у праву. Његов лик није ја, већ је био у мени.“

Филмом „Бол и слава“ Алмодовар обележава осму сарадњу са Бандерасом, шесту са Пенелопе Круз, а после скоро тридесет година, у његовом филму поново игра Хулиета Серано са којом је сарађивао на већини својих филмова из осамдесетих година.

„Бол и слава“ од 24.10. приказиваће се у биоскопима Цинеплеxx Ушће схоппинг центер, Синеплекс Биг, Синеплекс Делта сити, Синеплекс Променада Нови Сад, Синеплекс Крагујевац, Синеплекс Ниш, Комбанк дворана, Сине Гранд, Дворана културног центра, Фонтана, Таквуд, СинеСтар Нови Сад, Арена Синеплекс Нови Сад, Еуросинема и Абазија Суботица.

Прочитајте ОВДЕ  зашто су сви одушевљени Грданом.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА