Најновије

Спремите се за ФЕСТ: Одабрани филмови које треба да погледате!

На 48. Међународном филмском фестивалу - ФЕСТ, који почиње 28. фебруара и траје до 8. марта, ексклузивно ће бити приказано више од 100 филмова. Из холивудског студија Сони на овогодишњи ФЕСТ стижу наслови Американка, Бик, Вече са Кетрин, Диван дан у комшилуку, Звук тишине, Ложа, Медени, Успон и Френки. Поменути филмови ће том приликом имати своје премијере и једине пројекције, те се неће накнадно наћи на репертоарима биоскопа. Крајем фебруара, а почетком марта, имаћете јединствену прилику да погледате ова филмска остварења!

Фото-јутјуб

Американка

Сијена Милер игра Дебру, која остаје сама са једногодишњим унуком након мистериозног нестанка своје  ћерке. Филм прати једанаест година борбе за истину под којим околностима се тај нестанак догодио. Американка је прича о тридесетдвогодишњој баки која је поново принуђена на улогу самохраног родитеља.

Ванитy Фаир је написао да је ово улога која чврсто доказује да Сијену Милер не смемо потцењивати, док је она поводом ове главне улоге изјавила да је изузетно обрадовало што је добила прилику да игра личност са неколико различитих идентитета.

Бик

Наизглед осуђена на то да пође стопама своје мајке и заврши у казнено-поправној установи, филм Бик отвара четрнаестогодишња Крис (коју игра ново лице Амбер Хавард), демолирајући комшијску кућу у настојању да се уклопи у девијантно генерацијско окружење. Како би се искупила за грешку и поправила друштвени статус, приморана је на пружање помоћи Ејбу Турнеру (кога игра Роб Морган), бившем родео јахачу. Овај наметнути однос ће променити животе и погледе на будућност оба главна актера.

Вече са Кетрин

Телевизијска водитељка ,,Вече са Кетрин“ слути да би ускоро могла да изгуби своју дугогодишњу емисију. Њен живот се окреће наглавачке оног тренутка када по први пут упосли женску особу да јој асистира. Вече са Кетрин приказује однос колегиница које превазилазе културни и генерацијски јаз и формирају однос препун љубави након што пронађу исти животни циљ.

Диван дан у комшилуку

Том Хенкс је Мистер Роџерс у филму ,,Диван дан у комшилуку”, причи о тријумфу доброте над цинизмом, која је заснована на истинитој причи о пријатељству између Фреда Роџерса и новинара Тома Џунода. Када изнурени писац једног магазина (добитник Еми награде, Метју Рис) добије задатак да интервјуише Фреда Роџерса, он превазилази свој скептицизам учећи о доброти, љубави и праштању од америчког највољенијег комшије.

Звук тишине

У филму Звук тишине успешни ,,штимер кућа“ из Њујорка, који подешава домове људи тако да их прилагоди њиховом расположењу, наилази на клијента чији проблем не може да реши. Питер је методичан и посвећен, тако да га овај ангажман наводи да преиспита свој животни пут као и саму професију. У питању је дугометражно остварење у ком ћете успети да чујете симфонију тонова коју праве звуци на које нисте никада обратили пажњу или нисте били у стању да чујете.

Ложа

У остварењу Ложа будућа маћеха остаје завејана са својим вереником и његово двоје деце у изнајмљеној викендици. Баш када је однос између ње и деце почео да се развија у позитивном смеру, неке необичне и застрашујуће ствари почињу да се догађају.

Медени

Медени представља детињство и период раног зрелог доба једног глумца. Током овог периода он се труди да обнови везу са својим оцем чије ментално здравље није у најбољем реду. 

Успон

Кајл и Мајк су најбољи пријатељи. Њихово снажно пријатељство се прекида оног тренутка када Мајк доживи љубавну аферу са Кајловом вереницом. Успон је о бурном, али трајном пријатељству двојице мушкараца током година испуњених смехом, сламањем срца и бесом. Два најбоља пријатеља су своју дубоку повезаност претворили у филм. Успон је прича из стварног живота о границама (или недостатку истих) у свим пријатељствима.

Френки

Френки приказује три генерације које се суочавају са искуством које мења живот и то у само једном дану током одмора у Синтри. Овај португалски историјски град је познат по густим баштама, бајковитим вилама и палатама. Режију потписује Ајра Сакс, отворено говори о свом хомосексуалном опредељењу и за свој филм ,,Остави укључена светла“ из 2012. каже да је делимично аутобиографски.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА