Најновије

ДАЧИЋ РАЗОТКРИО ШИПТАРСКЕ ПЛАНОВЕ: Приштина чини све да постигне да нема српског гласа!

Све што се дешава на КиМ у последњих неколико недеља је реакција на то што Приштина није успела да нађе Србе који би служили интересима Албанаца и што је на изборима победила Српска листа која води рачуна о српским националним интересима, оценио је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

– Иде се толико далеко да се чак измишљају наводна тровања што су чак демантовале званичне институције на КИМ – рекао је Дачић новинарима после сусрета са председником Владе Краљевине Лесото Томасом Табанеом.

Он је навео да је читава та творевина занована на лажима наводећи да је Приштина пре 20 година лагала о разноразним стварима попут тога да су Срби затворили 100.000 Албанаца на фудбалском стадиону у Приштини или да су хапсили албанску децу па узимали крв за војнике и полицајце, што се све испоставило као нетачно.

Сада се иде корак даље, приметио је Дачић и додао да постоје идеје да се забрани Српска листа, односно Срби који на КиМ мисле различито од Албанаца.

Према његовим речима, то може изазвати озбиљне последице и дестабилизовати КиМ због чега је важно и да Међународна заједница све то зна.

Дацић је рекао да не верује да они то не знају.

Наводећи да је Приштина донела одлуку да неће узимати у обзир гласове из Србије, он је прокоментарисао да је то супротно свим принципима које су договарали.

– Све раде како би учинили да нема српског гласа, али и поред тога је Српска листа победила – закључио је Дачић.

Бивши старешина злочиначке ОВК позван у Хаг на испитивање! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА