Најновије

ОТКРИВЕНА НАЈВЕЋА ТАЈНА БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ: У ковчегу на сахрани није било Титово тело него нешто скроз друго! (ВИДЕО)

Ни сахрана Јосипа Броза Тита 8. маја 1980. године није прошла без подвале Службе државне безбедности. Овај светски догађај био је велики испит за југословенски систем безбедности и тајне службе, јер је требало обезбеђивати шест стотина уважених гостију.

Јосип Броз Тито (Фото: Јутјуб)

Др Обрен Ђорђевић, који је четири деценије провео као професионалац у органима безбедности и начелник СДБ Србије, тврди да у ковчегу који је био изложен у Савезној скупштини није било Титово тело већ - песак!

"Када је Јосип Броз Тито умро, поједини чланови Председништва СФРЈ, пре свега Стеван Дроњски и Стане Доланц, желели су да га балсамују и ставе у маузолеј, какав има Лењин на Црвеном тргу. Титово тело, међутим било је пуно разних лекова, па је почело прерано да се распада и шири око себе неугодан мирис. Из медицинских и хигијенских разлога, пре свега Доланц, Микулић и Дроњски одлучили су да се сахрана изврши без његовог тела. У ковчегу који је био изложен у Савезној Скупштини, налазио се песак", открива некадашњи начелник СДБ Др Обрен Ђорђевић.

Он објашњава и да има људи који тврде да је сахрана тако изведена, јер је тадашњи шеф СДБ ССУП Митја Крајгер стрепео од могуће диверзије емиграције. Тврди се да је заправо иза свега стајао министар полиције Стане Доланц, само зато јер се спремао да наследи Тита. О томе нико ништа није знао, сем Стевана Дороњског, Станета Доланца и људи из Титовог најужег обезбеђења. Била је то последња Титова превара.

Погледајте како је изгледала сахрана Јосипа Броза Тита:

Прочитајте ОВДЕ  шта је то Лазански открио из Русије.

Извор: balkanekspres
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА