Најновије

ПОЛА ЕВРОПЕ НА КОКАИНУ: Лондон сваког дана потроши 23 килограма, а за њим следе Барселона и Амстердам! Чак 5 градова у Швајцарској преферира...

Кокаин је све чистији и јефтинији, показује нова европска студија.

Кокаин (Фото: pixabay. com)

Само у Лондону се сваког дана "потроши" око 23 килограма првогласног кокаина уличне вредности 2,75 милиона фунти. Од 15 градова у којима се конзумира највише кокаина по глави становника, чак пет је у Швајцарској.

Анализа потрошње кокаина по глави становника показала је да се највише ове дроге користи у Бристолу, следе Амстердам, Цирих и Лондон.

Од 15 градова који су се нашли у врху потрошње по глави становника, чак пет је у Швајцарској - Цирих, Сен Гален, Женева, Базел и Берн. Ако се посматра укупна просецна "потрошња", највише се потроши у Лондону (23 килограма), што је и очекивано с обзиром на број становника.

То значи да у Лондону сваког дана циркулише 567.445 доза кокаина, који вреди око 2,75 милиона фунти.

Годишња вредног лондонског трижишта - око милијарду фунти, што је око осам тона, пише Скај њуз, пренео је РТС. По укупној дневној потрошњи, након Лондона, следи Барселона (12,74 килограма), Амстердам (4,62 килограма) и Берлин (4,62 килограма).

Ова количина подразумева употребу чистог кокаина и не укључује анестетике попут лидокаина и бензокаина, супстанце које се мешају са првокласном дрогом.

Др Леон Барон, форензичар Кингс колеџа у Лондону, објаснио је за Скај њуз да су истраживачи дошли до податка да је потрошња кокаина у Лондону уједначена током радне недеље, а да тек мало скочи за викенд.

"То је супротност у односу на друге градове где се током викенда види врло изражена рекреативна употреба. Ово значи да је кокаин свакодневна, уобичајена дрога у Лондону", истакао је др Леон Барон.

Према писању Скај њуза, тржиште је последњих година постало све конкурентније, пошто је у трговину укључено све више криминалних група.

Уз пораст конкуренције, по закону тржишта, цена опада. Последњих неколико година цена стагнира на око 40 фунти по граму.

Све организованији мрачни веб, на ком може лако да се набави било која дрога, такође, је допринео порасту конзумације кокаина. Иако је цена опала, чистоћа ове дроге се повећала и сада износи између 30 и 40 одсто.

Поређења ради, пре 10-ак година тај проценат се кретао између три и пет одсто.

Прочитајте ОВДЕ   како се то природа игра са Русијом.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА