Најновије

ВОДИ ПОЛИТИКУ МРЖЊЕ: "Курти је екстремиста и политичар прошлости!"

Аљбин Курти из дана у дан доказује да је политичар екстрема, политичар прошлости, који је незаинтересован за будућност албанског народа, али незаинтересован и за мир и стабилност у региону, изјавио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Коментаришући Куртијеву изјаву да је Заједница српских општина далека прошлост, Ђурић је новинарима у Београду казао да свакога дана Курти прибегава историјском ревизионизму, шовинистички једнонационално обојеном начину приказивања и недавних догађаја, али и догађаја из даље прошлости.

"Данас смо видели да за њега непрекинуто трају и Први и Други светски рат и да он то гледа као једну неприкинуту нит за коју су ваљда опет Срби криви за све, заборављајући на то ко је за време Другог светског рата најпре устројио, а затим и чинио Ш дивизују Скендербег која је била једна од најмонструознијих нацистичких дивизија, а бавила се етничким чишћењем", казао је Ђурић.

Директор владине Канцеларије је позвао све албанске политичаре да не покушавају да одсуство политике везане за економију, за напредак и развој сопствених сународника замене политиком мржње.

Он их је позвао да не мењају политику рационалних програма за будућност политиком мржње и враћања у прошлост.

"Позивам их да размисле како да се окренемо сарадњи", казао је Ђурић.

Додао је да би требало да следе пример оних политичара који су попут председника Александра Вучића у претходним данима размишљали о томе како да укинемо баријере у региону, да проток људи, робе и капитала учинимо ефикаснијим, са циљем да нам млади људи свих националности не би једном заувек побегли из региона.

"Бојим се када виде или чују Аљбина Куртија, без обзира што им у првом моменту можда звучи симпатично, велика већина Албанаца видеће да у томе нема будућности и размишљаће како ће да стану у редове за запослење веома далеко од граница и територије јужне аутономне покрајине Србије", казао је Ђурић.

Ђурић је позвао Аљбина Куртија да се уместо сукобима, шовинизму и прошлости, окрене будућности, нормалним односима са српским народом, а оне који су у њему видели умереног лидера, који је окренут дијалогу, позвао је да прогледају, послушају и пажљиво анализирају шта говори ових дана, као и шта је радио у претходним годинама.

"Потребно је да заједнички размислимо о томе како да одговоримо на претњу даље радикализације сепаратизма у Приштини који има потенцијал да у наш регион унесе велику нестабилност и велике проблеме", закључио је Ђурић.

Руси и Срби показали су непоколебљив отпор окупаторима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА