Најновије

AДВОКАТ ВЛАДАН БОЈИЋ ТВРДИ: Катнић је повредио службену тајну (ВИДЕО)

Специјални државни тужилац Црне Горе Миливоје Катнић, повредио је службену тајну, обелоданивши доказни материјал - нотес, за који СДТ тврди да је нотес осумњиченог Душка Кнежевића, казао је адвокат Владан С. Бојић.

Aдвокат Владан С. Бојић (Фото: Јутјуб)

На основу тог нотеса Специјално државно тужилаштво је тражило скидање имунитета и притвор за посланика Демократског фронта Небојшу Медојевића.

Адвокат Бојић је истакао да је нотес, неспорно службена тајна коју је Катнић прекршио, прво давши је физички у руке, уреднику емисије „Жива истина“ пред јавношћу. Како је адвокат нагласио, то је недопустиво и кривично кажњиво.

Бојић напомиње да поред овог још су две ствари недопустиве и кажњиве, а то је, да између осталог, СДТ Миливоје Катнић кривично прети браниоцу Ненада Вујошевића, адвокату Боривоју Боровићу.

Како оцењује адвокат Бојић, ни моменат ни Медојевић нису случајни.

Он се осврнуо на емисију „Жива истина“, у којој се Катнић појавио са „доказима“, и казао да је добар део емисије посвећен нотесу и показивања Шуковићу садржаја нотеса и др. аката.

“Добар део емисије је постављао питања одговорности колеге Боривоја Боровића, а здружено са Шуковићем оцрњивали његов ангажман и осуде његове изјаве да “док је он бранилац” његов клијент неће бити сведок сарадник. То је свим законима и конвенцијским правом суверен и заштићен однос адвоката и клијента, “док има пуномоћје”, он може и тајно и јавно правно саветовати свог клијента, брањеника“, истакао је Бојић и додао:

“Обојица су се реторички питали, чак да ли колеги Боровићу треба неко одузети “лиценцу”, јер не поштује институције ЦГ и тиме државу ЦГ. Све то је и инкриминисано и експлицитно недопустиво, истакао је Бојић.

“Јавност је могла да стелкне утисак да ли је новинар Шуковић заправо запослен у СДТ-у, што можда и није никакво питање. Обојица саговорника или можда каширане колеге су се „острвили” и на остале адвокате из Републике Србије, из предмета тзв. државни удар, што је је и неумесно и јасно дискриминаторско поступање. Ту неко и може “затворити очи” пред овим новинаром, јер га такво поступање “краси”, али је апсолутно непримерено ГСТ Црне Горе.”

Дакле, СДТ је “убацио” лажне папире налик новчаницама од 500€, уместо правих. Како то? Чисто подметање.

Прочитајте ОВДЕ како су амерички геј војници претучени у Задру.

Извор: Ин4с

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА