Најновије

МОЋНИ ТУПОЉЕВИ ГРМЕЛИ НА ИСТОКУ! Руски бомбардери летели изнад Јапанског и Жутог мора

Два руска бомбардера Ту-95МС извела су лет изнад неутралних вода у Јапанском, Жутом и Источно-кинеском мору, саопштило је данас руско Министарство обране.

Руски бомбардери Ту-95МС (Фото: Јутјуб)

Бомбардере су пратили руски Су-35С борбени авиони и А-50 надзорни авиони, наведено је у саопштењу које је пренео ТАСС.

У одређеним фазама лета бомбардере Ту-95МС је пратио пар ловаца Ф-15 и Ф-16 јужнокорејских ваздухопловних снага и Ф-2 борбени авиони јапанског ваздухопловстава, наводи се у саопштењу.

Пилоти авијације дугог домета редовно обављају летове у строгим условима поштовања међународних правила коришћења ваздушног простора, без кршења граница других држава, наводи руско Министарство одбране.

Портпарол јужнокорејског Министарства одбране рекао је ТАСС-у у телефонском разговору да је данас шест руских ратних авиона (надзорни авион А-50, три борбена авиона Су-27 и два бомбардера Ту-95) ушло у јужнокорејску идентификациону зону противваздушне одбране северно од острва Улеунгдо у Јапанском мору у 09:23 по локалном времену и напустили је седам минута касније.

Авиони су ушли у наредних шест сати у зону противваздушне одбране још неколико пута, казали су у јужнокорејском Министарству одбране, напомињући да руске летелице нису прекршиле ваздушни простор земље.

Јужнокорејска идентификациона зона одбране покрива ваздушни простор те земље и делимично и подручје које представља међународни ваздушни простор.

Упркос томе, јужнокорејска војска захтева да унапред добије информације о намери да други авиони уђу у идентификациону зону и циљевима лета.

Ако не добију такве информације, они пресрећу авионе чак и ако они не крше њихов ваздушни простор.

Прочитајте ОВДЕ зашто је турска граница у пламену.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА