Најновије

ОРГАЗАМ ЛЕЧИ: Ево колико пута би требали да имате секс, како бисте били здрави!

Мушкарци који уживају у сексу само двапут седмично, имају двоструко мањи ризик од инфаркта, у поређењу са припадницима јачег пола који то раде једном месечно, потврдила су британска истраживања.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Уколико из неког разлога избегавате секс, грдно грешите. Осим задовољства, секс доприноси и јачању имунитета, бољем сну, ослобађању од стреса, сагоревању сувишних калорија. Мушкарци који уживају у сексу само двапут седмично, имају двоструко мањи ризик од инфаркта, у поређењу са припадницима јачег пола који то раде једном месечно, потврдила су британска истраживања.

Лошем сексуалном односу највише доприносе стрес, физички умор, здравствени и новчани проблеми, смањење сексуалне жеље, као и лоши партнерски односи. Уколико је главобоља изговор за избегавање сексуалних односа, не треба се повиновати болу већ управо урадити супротно. Доказано је да се у тренутку оргазма ниво хормона окситоцина повећава петоструко, што доводи до моменталног ублажавања бола, истичу стручњаци.

Приликом оргазма лучи се и хормон дехидроепиандростерон који побољшава имунитет, подмлађује ткиво и одржава кожу здравом. Мушкарци који доживе бар два оргазма недељно, генерално дуже живе од мушкараца који имају један оргазам у неколико недеља.

Побољшава се и циркулација због повећаног броја откуцаја срца током односа, и дотока свеже крви у органе и ћелије. На овај начин се људско тело ослобађа и умора. Након вођења љубави особе се опусте и лакше утону у квалитетан сан, који такође доприноси очувању доброг здравља.

Редован секс чини чуда и са вишком килограма, као и са обимом струка. У получасовном сексуалном односу сагоримо више од 80 калорија. Тестостерон постиже завидан ниво, а познато је да је овај хормон кључан за страственост мушкарца. Истовремено, раст естрогена штити жене од срчаних обољења и одређује мирис њиховог тела.

Жене су коначно откриле величину пениса који је идеалан да их задовољи. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА