Најновије

ДРАМАТИЧАН ПОСЛЕДЊИ ГОВОР ОДЛАЗЕЋЕГ ПРЕДСЕДНИКА ЕК! Јункер: Ми Европљани изумиремо

Одлазећи председник Европске комисије Жан-Клод Јункер упозорио је да Европа слаби демографски, економски и политички, као и да сама мора да се бори против национализма.

Јункер (Фото: Јутјуб)

Јункер је у последњем говору пред европарламентарцима у својству шефа Европске комисије оценио да је највећи европски успех и највећа тековина чињеница да се у Европи очувао мир.

- Шта је будућност Европе? Ми смо најмањи континент. Већина Европљана то уопште не зна. Ми смо врло мали, као европски континент - рекао је Јункер.

Он је додао да политика мора да се повеже са демографијом и географијом.

- Ми изумиремо. Нећемо нестати, али биће нас све мање. На почетку 20. века Европљани су чинили 20 одсто светске популације. На крају овог века од десет милијарди људи на земљи Европљани ће чинити само четири одсто - упозорио је Јункер.

По његовим речима, Европа ће изгубити и економску моћ и за неколико година ниједна европска земља неће бити чланица групе седам најразвијенијих држава света (Г7).

- С обзиром на овај неповратни развој догађаја, вара се онај ко мисли да је дошао моменат да се мање прича у европским, а више у националним оквирима. Европа значи мир... Одлазим са функције - не тужан, али не ни претерано срећан - са осећајем да сам се поштено трудио. А било би боље кад би се сви поштено трудили - рекао је Јункер и поручио: "Чувај се, Европо".

Руси објавили нову карту о распореду снага у Сирији коју можете погледати ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА