Најновије

ПОРУКА СРБИЈЕ ЈАСТРЕБОВИМА СА ЗАПАДА: Због братских односа моћни систем С-400 је по први на вежбама ван Русије!

Допремање система С-400 и “Панцир С” на војне вежбе у Србију порука је онима који сматрају да је прича са Балканом завршена и који врше притиске на Србију да призна независност Косова и Метохије.

Руски систем С-400 (Фото: Јутјуб)

Долазак система С-400 и „Панцир С“ у Србију на војне вежбе „Словенски штит 2019“ у међународном смислу показује братске односе и заинтересованост Русије да помаже унапређење способности у противваздухопловној одбрани и отвара могућност набавке неких од тих система, каже генерал у пензији и директор Евроазијског безбедносног форума Митар Ковач.

“Мимо тога, много значи када такви системи дођу на вежбу у једну земљу изван граница Русије, посебно на Балкан, на простор који и даље није дефинисан у геостратешком смислу сврставања. То је истовремено и симболичка порука појединим јастребовима са Запада, првенствено неким из водећих земаља, који сматрају да је Балкан завршена прича и да могу да реализују притиске на нашу земљу, пре свега у смислу решавања косметске кризе и признавања те лажне државе“, сматра Ковач.

Он заједничке вежбе српске и руске војске оцењује као драгоцене из различитих разлога.

“Наше људство има део знања у руковању тим системима још из минулих година и сада на овом напредном систему С-400 можемо говорити о сасвим новим знањима која ће наше старешине и наши војници препознати и ближе се упознати са карактеристикама тог система, као и са режимима његовог рада у условима вежби, који ће, у доброј мери, бити приближни његовом функционисању и у ратним условима“, објашњава Ковач.

“Уколико држава изнађе средства и набави неки од система који ће се појавити на „Словенском штиту 2019“, упознавање официра и војника са тим системима на вежби омогућиће да се он брже оперативно имплементира када буде набављен”, закључује Ковач.

Прочитајте ОВДЕ како је руски систем стигао у Србију.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА