Најновије

ПРАЗНИК ЗА ЉУБИТЕЉЕ ФИЛМА: Луда домаћа комедија, драма о Гарландовој, нови Алмодовар и Терминатор, цртаћ о овчици...(ВИДЕО)

Љубитељи филма имаће прилике да до 30. октобра у биоскопима Синеплекс Ушће, Делта Сити и Биг уживају у четири нова наслова, једној премијери, као и директном преносу Метрополитен опере из Њујорка и балета Бољшој театра:

Инсерт из "Терминатора" (Фото: Јутјуб)

,,Екипа” - Бескруполозни менаџери, помало насилни ловатори, једна италијанка, фудбалска звезда Партизана и брат од тетке који навија за Звезду, срећу се силом прилика за време дербија. Након дербија, Здравко - звезда Партизана Клупа који је његов брат од тетке, а уједно навијач Звезде и Стефке добар друг из детињства, наилазе на Италијанку, жену свачијег живота.

После луде вечери, они као екипа одлазе да врате дуг Скарету, ловатору који већ годинама покушава да потпише уговор са Здравком. Он и даље одбија сарадњу, што екипи ствара велике проблеме – како да нађу паре за три дана и како да се ослободе чувеног преваранта Декија БМВ-а. Главне улоге у филму тумаче Драган Јовановић, Андрија Милошевић, Раде Ћосић, Срђан Тодоровић, Сергеј Трифуновић, Љубомир Бандовић, Љиљана Стјепановић, Ивана Дудић, Анђела Јовановић и други.

,,Џуди” - Прича прати Џуди Гарланд, која стиже у Лондон 1968. на распродату серију концерта у чувеном клубу “Ток оф д Таун” у којем ће одржати и свој последњи концерт. 30 година након њене легендарне улоге у филму ,”Чаробњак из Оз-а”, Џудин глас је већ ослабио, а драма њеног живота је у пуном јеку. Док се припрема за наступ, у свађи са организаторима, очарава музичаре и вољене обожаваоце својом топлином и шармом. Спрема се да по пети пут уплови у брачне воде и још увек верује у љубав. Али, и даље је рањива. Уморна је и море је успомене на своје изгубљено детињство у Холивуду, а све што жели је да буде код куће са својом децом. Поставља се питање да ли ће имати снаге да настави даље?

У главној улози нашла се добитница Оскара Рене Зелвегер. У филму ћемо слушати неке од њених најпознатијих песама, укључујући и легендарну песму ,,Изнад дуге”.

,,Бол и слава” – Нови филм славног редитеља Педра Алмодовара прати филмског редитеља Салвадора Маљоа кога муче физичке и психичке невоље, које га спречавају да ради оно што воли – да снима филмове. Кроз драму се преплићу три различита раздобља његовог живота у Шпанији: детињство у шездесетим годинама када је његова породица започела нови живот у Валенсији, доживљај прве жеље, живот у Мадриду током осамдесетих година где проналази и губи прву велику љубав, откривање кинематографије и, најзад, садашњост препуна празнине која га спутава да крене напред. Преиспитујући своју прошлост и изборе које је направио, Салвадор стиче хитну потребу да то исприча и тако нађе свој спас.

У главним улогама гледамо опробану екипу његових сарадника Пенелопе Круз и Антониа Бандераса.

,,Овчица Шоне: Фармагедон” – Овчице су поново у акцији! Наставак лудог првог дела ,,Овчица Шоне”  поново ставља чувену фарму у опасност. Али овај пут опасност није земаљска већ долази из свемира. Али за Шонета ни ванземаљска претња неби требала да представља проблем. Да ли ће фарма преживети напад из свемира? Остаје нам да видимо у новом филму.

Премијерно

,,Терминатор: Мрачна судбина” - Више од две деценије су прошле од како је Сара Конор спречила Судњи дан, променила будућност, и поново написала судбину људске расе. Дени Рамос живи једноставан живот са оцем и братом у Мексико Ситију када се кроз време врати напредни и смртоносни Терминатор Рев-9 са намером да је улови и убије. Денин живот зависи од удруживања са две ратнице: Грејс (Мекензи Дејвис) и унапређеног војника из будућности Саре Конор. Како Рев-9 немилосрдно уништава све и сваког на свом путу како би дошао до Дени, њих три одлазе код Т-800 човека из Сарине прошлости, који је њихова последња нада.

У главним улогама Арнолд Шварценегер, Линда Хамилтон, Мекензи Дејвис и Габријел Луна.

Метрополитен Опера

Опера Манон- Манонин пут – од невине девојке са села, преко прослављене куртизане до сиромашне затворенице – једна је од најтрагичнијих литерарних и музичких прича. У сјајној режији Лорента Пелија у насловној улози девојке која чезне за бољим животом наступа Лисете Оропеса. У улози залуђеног витеза де Грикса чија ће их очајничка љубав према Манон обоје одвести у пропаст. Опером диригује Маурицио Бенини.

Куповином карата за 4 или више извођења у сезони остварујете право на снижену цену карте од 1.300 динара, док се појединачне улазнице продају по цени од 1.500 динара.

Балет Бољшој театра

Балет Рајмонда- Радња балета почиње сценом рођендана који прославља Рајмонда, вереница Жана де Бриена, који је на путу према дворцу. Жан својој вереници шаље поклоне, међу којима је и његов извезени портрет. За време прославе, Жанов познаник Абдерман, који је заљубљен у Рејмонду, покушава да је освоји. У току ноћи Рајмонда сања да плеше са Жаном који у стваран свет излази из гоблена. Али ујутру она наилази на Абдермана који је моли за плес и наставља са удварањима. По повратку кући Жан сазнаје за Абдерманово удварање те га изазива на двобој и убија. Убрзо после тога, у замку Жана и Рајмонде, организује се свадбено весеље, а сви присутни славе љубав двоје младенаца уз плес и игру.

Уколико се одлучите да попратите сезону у целости, цена улазнице износи 1.000 динара по извођењу. Куповином карата за 4 или више извођења у сезони остварујете право на снижену цену карте од 1.300 динара, док се појединачне улазнице продају по цени од 1.500 динара.

Прочитајте ОВДЕ  фантастичне вести за љубитеље “Стар Ворс” франшизе.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА