Најновије

СПРЕМНИ КО ЗАПЕТЕ ПУШКЕ: Мега офанзива у Идлибу само што није почела! Ево шта се само чека!

Пензионисани бригадни генерал Али Максуд, сиријски војни експерт, рекао је да завршетак операције Идлиб од стране Сиријске арапске армије (САА) и њених савезника може почети сваког тренутка након што се председник Асад врати из посете јужној провинцији у његово седиште у Дамаску.

Сирија (Фото: Сана)

Бригадни генерал Максуд рекао је да посета сиријског председника Башара ал-Асада југу Идлиба носи поруку о сиријској победи и потврђује да је одлука о покретању велике војне операције сиријске војске достигла своје завршне фазе припреме.

У уторак ујутро Асад је посетио војску стационирану на линији фронта у јужном делу Идлиба.

Максуд је рекао: „Председник Асад је нагласио да се хаос у Сирији може отклонити само елиминацијом преосталих терориста у Идлибу, што значи крај овог терористичког рата над Сиријом и проглашавање сиријске победе војном операцијом која би могла неутрализовати последњу од ових остатака банде."

Он је истакао, „Турска је елиминисала остатке такозване„ слободне сиријске војске “из терористичких банди које су се дуги низ година удруживале са„ Џабхат ал-Нусром “против сиријске војске, да би се бориле на североистоку Сирије. Посета Асада јужном Идлибу подудара се са посетом турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Русији. "

Асад је током своје турнеје у пратњи министра одбране Али Абдулаха Аиуба слушао презентацију заповедника снага стационираних у граду Ал Хобеит о ситуацији у тренутној фази, посебно након борбених операција које су резултирале поразом терориста и враћањем контроле над десетинама села и градова.

- Турски председник Реџеп Тајип Ердоган био је „најуспешнији међу непријатељима Сирије као оружје у рукама Американаца и лопов који је Сирији опљачкао пшеницу, уље, гас, украо земљу”, рекао је Асад, нагласивши да је Идлибски фронт врло важан.

Прочитајте ОВДЕ  где то Руси чисте терен уочи велике офанзиве.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА