Најновије

ТО СМО ЧЕКАЛИ! У СРБИЈУ СТИГЛИ С-400 И "ПАНЦИР С"! Испробаћемо их на заједничкој тактичкој вежби наше и руске војске!

Заједничка тактичка вежба са бојним гађањем ракетних јединица ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације "Словенски штит 2019" одржава се на територији Републике Србије, саопштило је Министарство одбране Србије.

Панцир (Фото: Јутјуб)

Руска војска донела је са собом ракетни систем С-400 и батерију "Панцир С" који су на војни аеродром у Батајници слетели ноћас у 00:30 сати. Реч је ракетном систему који ће остати Војсци Србије као што је то руски председник Владимир Путин обећао током свог боравка у Београду почетком године.

Вежба ће бити реализована у петак у рејону аеродрома "Пуковник-пилот Миленко Павловиц́" на Батајници и на полигону "Пасуљанске ливаде", уз ангажовање и осталих јединица из састава Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије.

Вежби ће присуствовати комплетан државни врх Србије као и председник Александар Вучић.

Министарство одбране Русије саопштило је да је дивизион С-400 и батерија "Панцир С" пребачен у Србију, где ц́е први пут учествовати у оквиру обуке у иностранству.  

Циљ вежбе је образовање и употреба заједничке групације ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације у противваздухопловној одбрани територије, као и употреба снага војске у одбрани од извиђања и дејства непријатеља из ваздушног простора и обучавање и увежбавање команди и јединица за припрему и извођење операције ПВО.

Руководилац вежбе је командант 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства РВ и ПВО, бригадни генерал Тиосав Јанковић.

Осим ракетних система ПВО који су у саставу Војске Србије, на вежби ц́е бити коришц́ени и ракетни системи ПВО из састава Ваздушно-космичких снага Руске Федерације.

Прочитајте ОВДЕ  све о два сценарија ако НАТО нападне Калињинград.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА