Најновије

ВОЈСКА СЕ УДРУЖИЛА СА КУРДИМА И КРЕНУЛА У ЖЕСТОК НАПАД: Заједничким напорима ушли у крвави обрачун са милитантима које подржава Турска!

Сиријска арапска војска (САА) и Сиријске демократске снаге (СДФ) нашле су се у четвртак под жестоким нападом на североистоку Сирије, када су милитанти подржани од стране Турске извели неколико напада у покрајини Ал Хасака.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Милитанти које подржавају Турци почели су у четвртак нападом положаја СДФ-а у три града јужно од Рас Ал Ајн-а.

Упркос тврдњама да су милитанти подржани од стране Турске заробили град Ал Манаџир из СДФ-а, извор из Сиријске арапске војске (САА) је то негирао, додајући да Сиријске демократске снаге и даље држе тај град.

У међувремену, на фронту Тал Тамир на северозападу Ал Хасаке, и сиријска војска и СДФ напали су милитанте које подржавају Турци, а који су покушавали да уђу у ову област са југоистока Рас Ал Ајн-а.

Према војним изворима, сиријска војска и СДФ одбили су милитанте које подржавају Турци, а притом су убили и најмање пола припадника такозване "Сиријске националне армије".

Извор је рекао да је од тада сиријска војска послала појачања у то подручје како би спречила било какве покушаје напада од стране милитаната.

У наредним данима очекује се да сиријска војска распореди тенкове и тешки оклоп на ове линије фронта; ово би требало значајно да побољша њихову одбрану.

Џонсон тражи ванредне изборе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА