Најновије

ЛЕТИ ПЕРЈЕ МЕЂУ ШИПТАРИМА: Рама најавио тужбу против Харадинаја! Ово је разлог!

Албански премијер Еди Рама најавио је да ће тужити одлазећег косовског премијера Рамуша Харадинаја због клевете да ће "заједно са Вучићем и Тачијем поделити десет милијарди евра од поделе Косова".

Еди Рама и Рамуш Харадинај (Фото: Јутјуб)

"Господин (Рамуш Харадинај) мораће да дође пред суд Косова и докаже оптужбу о 10 милијарди које бисмо поделили ја, председник Тачи и председник Србије, Вучић", рекао је Рама синоћ у емисији Мишљење на ТВ Клан, преноси Газета метро.

Рама тврди да то није први пут да Харадинај "лаже" о њему.

"Бескрупулозно је слагао кад смо се вратили из Берлина, рекавши да сам у то време у Берлину ја вршио већи притисак него други да се укину таксе. Никад му то нисам рекао, рекао сам само: ‘Рамуше та понуда Емануела Макрона долази само једном, не два пута'", објаснио је Рама.

"Данас је свом народу могао да да визну либерализацију, зато што је Макрон у Берлину пред мојим очима, у присуству Меркелове, Тачија, Вучића, Брнабићеве експлицитно рекао: ‘Рамуше, дај нам четири месеца да се ја и Меркелова укључимо у дијалог и суспендуј таксу', нико му није рекао да укине, ‘Србија да престане са повлачењима признања и након четири месеца, иако се и ништа не деси за четири месеца, ја ћу повући вето и Косово ће добити визну либерализацију'. Ја сам му рекао да прихвати", открио је Рама.

Наиме, Харадинај је при повратку из Берлина, а након завршеног самита, оптужио премијера Албаније, Едија Раму, да је од њега тражио да укине таксе, као и да "основано сумња" да је заједно са председником Србије Александром Вучићем, косовским председником Хашимом Тачијем, а под вођством представнице ЕУ, Федерике Модерини, наводно разговарао о подели Косова.

Ове наводе Харадинаја демантовао је његов албански колега, рекавши да од Харадинаја није тражио укидање таксе, већ да их је подржавао.

Када је реч о Харадинајевој "основаној сумњи" да је "тајно радио на разграничењу", поручио је да "свака особа са мало памети у глави верује да је ово једна лаж".

"Ако се нађе тако много будала које би поверовале да један процес који обухвата не само две државе, већ државе света, парламенте, политичке партије, друштва, на крају и гласање на референдумима, може да се кришом обави од стране неких лица и да прође као миш по брковима, онда је овај свет завршио", рекао је Рама, пренела је Коха.

Наводе Харадинаја негирала је и шефица дипломатије ЕУ Федерика Могерини. "Ми нисмо део било какве завере, већ једино посредујемо да се створи атмосфера и простор да обе стране седну за сто", рекла је Могеринијева.

Такође је демантовала наводе Харадинаја да је посредничку улогу у дијалогу између Београда и Приштине преузела немачка канцеларка, поручивши да је ЕУ и даље посредник.

Лукашенко открио да "црвена империја" бити обновљена! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rtklive. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА