Најновије

ЛИНТА НИКАД ДИРЕКТНИЈИ: Спречите изградњу центра за мигранте!

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта осудио је данас нови покушај Владе Унско-санског кантона да мигранти из Бихаћа буду премештени у српско повратничко село Медено поље код Босанског Петровца и истакао да та намера има за циљ протеривање српских повратника и узурпацију и отимање српске земље.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

- Због тога је сасвим разумљиво велико огорчење и незадовољство Срба на подручју општине Босански Петровац, али и свих Срба који су родом и пореклом из поменуте општине, а који живе у Републици Српској, Србији и у трећим државама. Не постоји никакав оправдан разлог да се контејнери и друга опрема премешта са једне локације на другу - истакао је Линта, саопштио је Савез Срба из региона.

Поред тога, општина Босански Петровац нема никакве безбедносне, здравствене и друге предуслове да прихвати мигранте на својој територији, додао је Линта.

Такође, даје пуну подршку општинској власти у Босанском Петровцу која је усвојила резолуцију којом се противи смештају миграната у Меденом пољу.

Линта апелује на Савет министара у техничком мандату да одбије нови покушај Владе Унског-санског кантона о изградњи Прихватног центра за мигранте у Меденом пољу.

- Једино разумно решење мигрантске кризе у БиХ јесте да се обезбеди пристојан смештај за мигранте на подручју Бихаћа. Не сме се дозволити реализација плана дела бошњачких политичара да се мигранти у наредном периоду користе као средство притиска на Србе у општини Босански Петровац - рекао је Линта.

Лазански рекао све о С-400 који је стигао у Србију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА