Најновије

КО ЧУВА ТАЈНЕ ПОДАТКЕ ПЕНТАГОНА? Ова компанија ће бити задужена за заштиту највећих тајни! Ево колико ће их САД плаћати за ову услугу!

Мајкрософт је изашао као победник из узбудљиве трке за уговор са Министарством одбране САД, надмашивши тако Амазон, саопштио је Пентагон, а преноси CNBC.

Пентагон (Фото: Јутјуб)

Како преносе медији, тај уговор могао би да буде вредан чак 10 милијарди долара у наредној деценији.

Акције Мајкрософта скочиле су три процента у продуженом трговању након те објаве, а деонице Амазона ослабиле су за нешто мање од једног процента.

Ако уговор за JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure) заиста буде вредан 10 милијарди, то ће за Мајкрософт више значити него што би значило Амазону. Мајкрософт не објављује приходе своје клауд услуге Азур али се верује како има мањи удео на тржишту од Амазона, који је од свог AWS-a (Amazon Web Services) приходовао девет милијарди долара у трећем кварталу.

У почетку надметања за уговор са Министарством одбране Амазон је сматран фаворитом, делом и зато што је AWS добио уговор са ЦИА 2013. године. Амазон је такође сертификован као пружалац услуга највишег нивоа безбедности, док Мајкрософт тек покушава да га сустигне.

Запад треба да се угледа на Путина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА