Најновије

"ОПАЛИО МЕ ШАКОМ ПО ЛЕЂИМА ДА ЗАЛЕГНЕМ И ОСУО РАФАЛ": Неустрашиви руски Спецназ спасио америчког новинара сигурне смрти!

„Једноставно, они (мисли се на Спецназ) се исто понашају када пију кафу, када јашу на медведима и када воде рат“- констатује амерички репортер који је запрепаштен количином самопоуздања и смирености руских специјалаца у критичним ситуацијама.

Спецназ (Фото: mil. ru)

Амерички новинар Бил Њуј је у фундаменту променио своју перцепцију руског спецназа након двонедељне посете Сирији. На ову снажну промену у његовој свести преломну улогу је имао догађај који се десио када су једну колону возила у којој се и он налазио, напали терористи. Овај конвој је обезбеђивала сиријска војска, а са њима је био присутан и руски спецназ, који су чинили три специјалца- преноси интернет портал tsargrad. tv.

Према речима америчког новинара, колона се састојала од неколико путничких аутобуса са женама и децом, а у њој су били присутни и аутомобили. Све је било мирно и нормално док се наједном испред чела колоне није појавио џип, који је био опремљен тешким митраљезом. Он се у великој брзини сјурио са једне косине и кренуо директно у правцу конвоја. Сиријци су одмах препознали да се ради о џихадистичком возилу.

Репортер је навео да тешки митраљез није шала. Ово оружје је врло лако могло да изрешета цео аутобус са цивилима и буквално измасакрира његове путнике. Према речима америчког новинара, сиријски војници који су учествовали у пратњи овог конвоја су се наједном ускомешали и раштркали на све стране, док су једино три руска специјалца остала на својим местима, као да се ништа не догађа.

У том критичном моменту један од њих је отвореном шаком снажно распалио Американца по леђима, принудивши га да брзо залегне на земљу, а затим осуо паљбу по џипу са којим су управљали терористи. У жестокој размени ватре, џип је погођен са великим бројем метака и принуђен да се заустави на око 50 метара од колоне. Руски командоси су успели да ликвидирају целокупну посаду која се налазила у џипу, и тако спасу конвој од потпуног уништења, наравно укључујући и живот америчког репортера.

Прочитајте ОВДЕ  да ли Русија гаси интернет.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА