Најновије

ОВО ЈЕ НАШ МОМЕНАТ И ТРЕБА ГА ИСКОРИСТИТИ: Јевтић се састао са представницима Стејт департмента! Ово су биле главне теме!

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић изјавио је данас да постоји појачана пажња САД за обнављање дијалога Београда и Приштине, али да за то не види спремност Приштине.

Далибор Јевтић (Фото: Јутјуб)

Јевтић, који већ неколико дана борави у Вашингтону, где се састао са представницима Стејт департмента, конгресменима и представником Савета за националну безбедност за Европу, оценио је за РТС да је сада сав фокус америчке администрације на вишем нивоу када је о наставку дијалога Београда и Приштине реч.

- Могао сам од готово свих својих саговорника да чујем да треба искористити моменат, односно велику пажњу америчке администрације како би се дошло до доброг компромисног решења. Сенатор (Рон) Џонсон ми је рекао да поштује позицију председника Александра Вучића и да га цени управо због чињенице да је исказао спремност да се ово питање реши, док је његов утисак да Приштина избегава да дође до наставка дијалога - рекао је Јевтић.

Према његовим речима, и у Стејт департменту и у Белој кући чуо је да постојање два америчка изасланика говори у прилог чињеници да је велика пажња администрације по том питању, али да се стиче утисак да је изасланик Беле куће Ричард Гренел тај од кога се очекује да буде главни у улози посредника по овом питању.

- Рекао сам им да постоје превелика очекивања што се тиче рокова. Мислим да није добро постављати рокове, јер онда нећемо доћи до квалитетног решења.С друге стране, очекивања су била и да ће косовска влада бити формирана брзо, али мислим да се то неће догодити - рекао је Јевтић.

Он је поновио да Српској листи, најјачој странци косовских Срба, није приоритет да буде у косовској влади.

- Одлазим са утиском да ће америчка администрација и они који се баве питањем Косова бити можда разочарани са оним што може бити резултат рада нове Владе Косова. Никада нисам ни имао превелика очекивања, али је за нас важно да и у у САД и на сваком другом месту кажемо који је наш став - рекао је Јевтић.

Преговори Београда и Приштине клизе у ћорсокак! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА