Најновије

ЦЕО РЕГИОН СЕ СМЕЈЕ: Два црногорца "појачавају" америчке снаге у Ираку! А ево шта ће тамо да раде!

Припадници Војске Црне Горе на тренинг мисији НАТО у Ираку биће ангажовани на штабним дужностима, речено је "Вијестима" из Министарства одбране.

Црна Гора у НАТО-у (Фото: Влада Црне Горе)

На питање када се очекује њихов одлазак у мисију, из ресора Предрага Бошковића кажу да то зависи пре свега од одлуке посланика.

- Када Скупштина донесе одлуку о учешћу припадника Војске у НАТО мисији у Ираку, потребно је планирати и обавити обуку кандидата. Дакле, када се заврше све горе поменуте процедуре, стећи ће се услови за наше учешће у наведеној мисији - стоји у одговору.

Скупштина је последњи пут одлучивала о слању припадника у међународну мисију на тзв. Косову. Тада је прошло четири месеца од тренутка када је Скупштини стигао предлог одлуке до гласања посланика.

Предлог одлуке Савета за одбрану и безбедност о слању два припадника ВЦГ у Ирак у Скупштину је стигао у понедељак. Пре него што се нађе пред посланицима, мора проћи два скупштинска одбора - за безбедност и одбрану и законодавни одбор.

Циљ мисије је наставак изградње капацитета и обука Оружаних снага Републике Ирак. Особље НАТО-а обављаће саветодавне активности за потребе ирачког МО, као и реализацију обуке инструктора у ирачким војним академијама, пишу подгоричке "Вијести".

У Сплиту освануо још један језиви графит! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА