Најновије

КО ИМА БОЉИ ТРОФЕЈ НА ЗИДУ? Морбидно такмичење Трампа и Обаме осликано у две фотографије! (ФОТО)

Фотографија председника САД Доналд Трамп са високим званичницима, док гледају акцију у којој је у Сирији страдао лидер Исламске државе Абу Бакр ал-Багдади, подсетила је на слику његовог претходника Барака Обаме из 2011. током ликвидације вође Алкаиде Осаме бин Ладена.

Трамп и Обама (Фото: Јутјуб)

Међутим, скорија фотографија из Беле куће делује формалније и, како наводи АП, покушава да дочара моћ и величанственост. На њој је Трамп окружен петорицом безбедносних саветника којима верује и сви гледају право у камеру. Председнички грб јасно се види у позадини изнад Трампа, који седи на челу стола са озбиљним изразом лица.

- Наши људи су били невероватни. Имао сам прилике да видим доста тога – рекао је председник САД, упоредивши “доживљај” са гледањем филма.

Са друге стране, на фотографији праћења ликвидације Бин Ладена има много више људи, направљена је искоса, а Барак Обама, његова државна секретарка Хилари Клинтон и други други званичници имају много природније изразе лица. АП наводи да је то био одраз неизвесности у “кризној соби”, док је велика гужва маскирала председнички грб.

Трамп није могао да одоли, а да не упореди две ситуације па је приликом потврде смрти Багдадија рекао да је она била важнија од ликвидације Бин Ладена.

- Ово је човек који је изградио целу земљу, калифат како је волео да ја зове – поручио је лидер САД.

Занимљиво је такође да је Трамп кроз твитове током 2012. редовно хвалио Обаму и тражио да му се ода признање због операције из 2011.

Прочитајте ОВДЕ  какво је то хитно наређење издао Путин.

Извор: novosti. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА