Најновије

КРЕМЉ ОПРЕЗАН: Уколико Багдади више није жив – то ће бити Трампов озбиљан допринос борби против тероризма!

Русија је донекле ублажила своју прву реакцију на тврдњу Доналда Трампа да се у провинцији Идлиб, која је под контролом сиријске Ал Каиде (Џебхат ан-Нусра), вођа Исламске државе Абу Бакр ал-Багдади разнео експлозивом да не би пао у руке америчким командосима. Али, само донекле.

Кремљ (Фото: Јутјуб)

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да ће се о озбиљном доприносу председника САД борби против тероризма моћи говорити уколико се потврди да је ал-Багдади заиста завршио живот у Идлибу захваљујући америкој командоској операцији.

У овом „уколико“ садржана је резерва. Међутим, Песков је делимично кориговао и првобитно саопштење Министарства одбране РФ да Москва није давала дозволу никаквим америчким хеликоптерима да уђу у ваздушни простор над Идлибом и да по циљевима у тој сиријској провинцији нису последњих дана дејствовали авиони САД  ни њихових савезника.

Песков је у тој функцији изговорио: „Ако су припадници наших оружаних снага заиста видели у зони (операције) америчке авионе и дронове који су тамо могли дејствовати“.

Трамп се јуче захвалио Русији, Турској, Сирији и Ираку на помоћи у операцији у Идлибу.

Председник САД изјавио је да је Багдади био у тунелу без излаза са своје троје деце и да је – када је то схватио - активирао појас са експлозивом од чије детонације су сви погинули.

Прочитајте ОВДЕ  да ли је већ нађена замена за Ал Багдадија.

Извор: fakti. org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА