Најновије

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ БУДИМПЕШТЕ: Мађарски и Словеначки премијери затражили од ЕУ да убрза преговоре о чланству Србије!

Мађарски и словеначки премијери Виктор Орбан и Марјан Шарец затражили су данас од Европске уније да убрза преговоре о чланству са Србијом.

Виктор Орбан (Фото: Јутјуб)

У разговору у Будимпешти, Орбан је нагласио да "део Балкана који је и даље ван ЕУ не може да буде умирен и стабилизован без развоја Србије", преноси АП.

Словеначка агенција СТА наводи да су се Орбан и Шарец дали подршку наставку преговора са Србијом, за коју су нагласили да је важан фактор на Западном Балкану.

Том приликом, Орбан је неколико пута поновио да је проширење ЕУ геополитичко питање и упозорио на негативне последице заустављања овог процеса.

Двојица премијера су изразили, преноси АП, и разочење одлуком ЕУ да не одобри покретање приступних преговора са Северном Македонијом и Албанијом.

Орбан и Шарец су казали и да је потребна помоћ како би се смањила миграција у Европи, тако што ће се повећати помоћ регионима из којих мигранти долазе.

Орбан је пртиметио да се тренутно 96.000 миграната креће између Турске и Мађарске и да користе тзв. Балканску руту на путу ка западноевропским земљама.

Војска Србије ће обновити објекте уништене у НАТО агресији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА