Најновије

ОВО СЕ ДУГО ЧЕКАЛО: Војска Србије ће обновити објекте уништене у НАТО агресији!

Вулин, који је у пратњи заменика начелника Генералштаба Петра Цветковића обишао припаднике војске који раде на разминирању рејона војног аеродрома "Дубиње" код Сјенице, подсетио је да се 20 година после НАТО агресије ВС још увек суочава са више од 80 објеката који су загађени неексплодираним бомбама.

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

"Војска Србије ће се вратити у све просторије које су биле оштећене и уништене од стране НАТО агресије у складу са својим потребама и тактичким захтевима и урадићемо све да вратимо пуну борбену готовост војске, каква је била 1999. године и да је, наравно, значајно унапредимо", поручио је министар, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Он је додао да о људима који на аеродрому "Дубиње“ раде тежак и сложен посао, мора посебно да се води рачуна, њихова опрема мора да буде у складу са свим стандардима, мора да буде на највишем нивоу, а они морају да буду сигурни и морају да буду задовољни.

"Војска Србије се наоружава и опрема, али Војска Србије увек и на првом месту води рачуна о безбедности свих својих припадника", нагласио је министар одбране.

На аеродрому "Дубиње", надомак Сјенице, током НАТО агресије, како је утврђено, дејствовано је 22 пута касетним бомбама и бомбама велике разорне моћи.

Према речима командира тог вода капетана Ненада Кањевца, само у једном од четири сектора аеродрома, од 47,5 хектара 27 хектара било је под касетном муницијом, а до сада пронађена је 71 касетна бомбица БЛУ 97, три појачника за касетну бомбицу БЛУ 97, као и једно противоклопно зрно 88 мм.

„Панцир-С1“ показао моћ својих топова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА